Михайленко розповів про початок підготовки до Євро-2025 (U-19)

Головний тренер українців – про тренувальний збір України U-19

У юнацької збірної України, яка в листопаді виступить у кваліфікаційному раунді Євро-2025 (U-19), 2 вересня розпочався тренувальний збір, який проходить у Швейцарії. Там синьо-жовті проведуть два спаринги (6-го і 9 вересня) з місцевими однолітками.

Про поточну роботу розповів головний тренер українців Дмитро Михайленко.

- Пане Дмитре, як пройшли перші дні швейцарського збору?
- Все гаразд. Щоправда, ми добиралися до місця призначення практично добу, тому хлопці були трохи втомленими. Проте вони щасливі зібратися разом і працювати з повною віддачею.

- У цій збірній є деякі футболісти, які виступали на Євро-2024 (U-19), який нещодавно завершився, але для переважної більшості гравців це перший збір під вашим керівництвом…
- Цілком вірно. Для нашого тренерського штабу це знайомство з командою. Багатьох із цих хлопців я взагалі знаю лише за відеоматеріалами. Тож роботи дуже багато.

- Це перший та останній збір перед стартом кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи?
- Ми плануємо провести ще один невеликий збір у жовтні, на якому буде можливість подивитися ще деяких хлопців 2006 року народження.

- Чи можна сказати, що цей склад близький до того, який братиме участь в офіційних матчах у листопаді?
- Я хотів би, щоб це був максимально наближений до основного склад. Не хочеться гаяти час. Думаю, та селекція, яку ми провели, дозволяє сподіватися, що це буде як мінімум кістяк команди на листопад.

- На цьому зборі ви зіграєте два контрольні поєдинки зі швейцарськими однолітками. Опонент гідний?
- Поза всяким сумнівом. У мене є інформація щодо противника, і можу сказати, що ця команда прогресує. Швейцарці грають у сучасний футбол, тому на нас чекають цікаві та корисні спаринги.

- До початку кваліфікаційного раунду Євро-2025 (U-19) лишилося два місяці. Ви вже щось знаєте про своїх суперників?
- Якоюсь інформацією ми володіємо, але ще зарано щільно цим займатися, зараз треба більше сконцентруватися на своїй роботі та своїх футболістах, - сказав Михайленко.

Склад юнацької збірної України U-18/19

Воротарі: В'ячеслав Суркіс («Динамо» Київ), Маркіян Бакус («Рух» Львів).

Захисники: Олександр Гавриленко («Шльонськ», Польща), Владислав Захарченко, Максим Коробов, Денис Дикий (усі - «Динамо» Київ), Даніель Вернаттус, Єгор Абрамов (обидва - «Металіст» Харків), Владислав Шершень («Колос» Ковалівка), Данило Гаража («Олександрія» Олександрія).

Півзахисники: Максим Лень («Фортуна», Німеччина), Федір Бабак («Падерборн», Німеччина), Кирило Осипенко, Данило Іщенко (обидва - «Динамо» Київ), Артем Гусол («Колос» Ковалівка), Віктор Цуканов, Василь Бундаш (обидва - «Шахтар» Донецьк), Владислав Калин («Чорноморець» Одеса), Геннадій Синчук («Металіст» Харків).

Нападники: Артем Степанов («Баєр», Німеччина), Крістіан Шевченко («Вотфорд», Англія), Руслан Видиш («Гент», Бельгія), Віталій Лобко («Динамо» Київ).

Нагадаємо, ця збірна готується до кваліфікації Євро-2025 (U-19). За результатами жеребкування першого етапу змагань вона опинилася в групі 1 разом із Нідерландами, Словенією та Казахстаном. Мінітурнір проходитиме в Нідерландах, а матчі відбудуться 13-го, 16-го та 19 листопада.

Володимир Клепач Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 вересня 2024, 08:11 13

Першу позицію у рейтингу займає бразильський воротар «Ліверпуля» Аліссон