Сіренко підписав контракт з Queensberry. Що це означає

Важливий контракт для українця та з ким він може вийти в ринг

29 серпня британська промоутерська компанія Queensberry Promotions офіційно оголосила про підписання угоди про співпрацю з українським боксером надважкої ваги, 29-річним Владиславом Сіренком (21-0, 18 КО). Цей контракт - другий для українського боксера з Queensberry Promotions після Дениса Берінчика, який має контракт про співпромоутерство з британською компанією та К2.

І перший український надважковаговик на контракті з Queensberry Promotions.

Queensberry мають багато суперважковаговиків на контракті. Топові спортсмени та елітна молодь

Френк Воррен та Queensberry Promotions добре працюють з надважковаговиками. Британці мають контракті з чинними топами: Джозефом Паркером, Чжаном Чжилеєм, Даніелем Дюбуа, Дереком Чісорою та навіть Тайсоном Ф'юрі. З останнім - також контракт про співпромоутерство, як у випадку з Берінчиком. Тільки цього разу співпромоутером є Top Rank Боба Арума.

Окрім цього, Queensberry Promotions мають на контракті і перспективну молодь. Це Фабіо Вордлі, який є чемпіоном Великої Британії з боксу та вже можна казати, що планомірно виходить на топовий рівень. Зараз 29-річний Вордлі, який є однолітком Сіренка, вже мав два важливі для кар'єри поєдинки. У першому він зустрівся з Давідом Аделаєю та став першим, хто переміг британця - здобув перемогу технічним нокаутом у 7 раунді.

Після цього Вордлі зустрівся з Фрейзером Кларком. Беззупинна 12-річна бійка закінчилась нічиєю. Це було епічно і вже отримало продовження - восени 2024-го хлопці проведуть повторний поєдинок.

Ще один проспект - Мозес Ітаума. Боєць, який планував стати тим, хто поб'є рекорд Майка Тайсона за віком, в якому він став чемпіоном. Зараз Ітаумі 19 років. Тайсон став чемпіоном світу в 20 років. А сам Мозес заявив, що вже хоче битися проти Джозефа Паркера. Френк Воррен заявив, що молодий британець поки поспішає, але збирається зробити йому топові протистояння найближчим часом.

В1 Promotions. Владислав Сіренко

Тут можна розбирати кожен окремий випадок. Наприклад, вкрай цікаві варіанти із Чжаном Чжилеєм або Джозефом Паркером. Так, зараз може здаватись, що шансів у Сіренка немає. І, можливо, це так станом на зараз. Адже Владислав тільки цього року повернувся після травми, яка забрала в нього майже три роки кар'єри. Проте згодом все може змінитись.

Разом із цим, не варто розраховувати, що Сіренко одразу вийде на топів. Перша причина - ніхто не пускатиме нового бійця під такий каток. Можна згадати приклад Дона Кінга, який підписав контракт з Андрієм Котельником і одразу відправив його під ледь не головного свого бійця того часу, але це не одне і те ж. Воррен веде справи по-іншому, а Котельник якраз і підписував контракт для чемпіонського протистояння.

Друга причина - домовленості між Чжилеєм та Паркером. Навесні 2024-го китайський та новозеландський боксери зустрілись у Саудівській Аравії. У тому протистоянні Джозеф побував у нокдауні у 3 та 8 раундах, але все одно переміг - рішенням більшості суддів. При цьому, бійці мають пункт про реванш у контракті і не можна відкидати те, що у наступному поєдинку вони зустрінуться один з одним.

Схоже, що раніше планувалось, що Чжилей та Паркер проведуть проміжні поєдинки. Проте зараз вони все ближчі до повторної другої зустрічі. Наприклад, Паркер не отримав протистояння проти Ентоні Джошуа, яке давно напрошувалося - Джошуа зустрінеться із Даніелем Дюбуа. Чжилей же говорить і про бій проти Дерека Чісори, і про інші варіанти. Але все одно хоче отримати реванш - адже він двічі відправляв Паркера в нокдаун і впевнений, що при повторному шансі зможе добитись свого.

Дерек Чісора зараз у вільному плаванні. Він потроху підбирається до завершення кар'єри - наприклад, більше не боксуватиме на арені О2, на якій провів найбільше протистоянь. Складно буде зрозуміти логіку, за якою Дерек зустрінеться з Сіренком у наступному поєдинку в Манчестері - саме там Чісора збирається битись у наступному поєдинку.

Тут і Сіренко є маловідомим бійцем у Великій Британії, і для Дерека незрозумілий бій проти такого бійця, який є сильно молодшим і теоретично може перепрацювати його завдяки віку та свіжості.

Даніель Дюбуа також поза списком потенційних опонентів - він має бій проти Ентоні Джошуа, а Сіренку треба ще дійти до рівня виступів британського чемпіона. Владиславу зарано одразу після травми йти на титульний бій. Як і Тайсон Ф'юрі знаходиться не в списку можливих опонентів - він проведе реванш проти Усика вже в грудні 2024 року.

Залишаються Фабіо Вордлі та Мозес Ітаума. Вордлі, як було сказано вище, битиметься проти Фрейзера Кларка. Ітаума не має суперника і загалом це звучить цікаво, враховуючи, що Воррен анонсував спочатку цікавого суперника для Мозеса, а потім було оголошено про контракт із Сіренком.

Варто згадати і те, що Ітаума вже бився проти українця - перемагав Костянтина Довбищенка. Його ж перемагав і Владислав Сіренко. Проте, чи впевнений Воррен настільки в Мозесі, що вже зараз зробить йому бій проти Сіренка? І додатково, навіщо йому втрачати тільки-но підписаний актив у разі поразки? Владиславу 29 років і він може принести більше користі в найближчі роки, ніж, якщо просто програє Ітаумі і втратить частину авторитету.

Тож навіщо цей контракт?

Для Queensberry Promotions Сіренко - ще один актив. 29 років - хороший вік для супертяжа. Фактично, найкращий вік для надважкої ваги якраз починається в 30 років та більше.

Getty Images/Global Images Ukraine. Владислав Сіренко

Для Сіренка це взагалі виграшна ситуація. Queensberry Promotions має контакти з Туркі Аль аш-Шейхом, тож можна потрапити на цікаві вечори, які організовують саудівці. У тому ж США, куди намагається потрапити Туркі та компанія.

Можна так само взяти участь у боях у Великій Британії. А це новий ринок, де завжди любили українських боксерів. І це хороший, стабільний ринок, який перевірений роками, на відміну від авантюрних саудівських грошей.

Тож найближчі роки, у разі, якщо Queensberry Promotions не підписали Сіренка просто під один-два поєдинки своїх бійців, ми точно побачимо українця, який нарешті отримуватиме гідну опозицію.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 вересня 2024, 02:31 5

Жодна з українок в одиночному розряді не зуміла пройти до другого тижня мейджора

Коментарі