Бочча. Суперечка з суддями: українці вийшли в плей-оф Паралімпіади у міксті

Артем Колінько та Наталія Коненко успішно пройшли груповий раунд

Українські спортсмени Артем Колінько та Наталія Коненко у міксті вдало виступають на Паралімпіаді-2024. У грі бочча на груповому етапі в класі BС4 синьо-жовті пробились у плей-оф.

Коненко та Колінько здобули паралімпійську ліцензію у Париж-2024 на мультиспортивному Євро-2023, коли стали чемпіонами у змаганнях змішаних пар у класі В4. На Паралімпіаді-2024 спортсмени вже виступили в одиночному розряді: Колінько виграв першу бронзу для України у цьому виді спорту, а Коненко завершила виступи на груповому етапі.

Також у Парижі-2024 Колінько та Коненко виступають у міксті. На груповому етапі український дует провів два матчі: проти Малайзії та Колумбії. На старті першого поєдинку проти Малайзії українці здобули перевагу у три очки, але потім втратили перевагу (3:4). Колінько та Коненко вдалось зрівняти рахунок (4:4), однак малайзійська пара відповіла ще одним очком (українці поступилися 4:5).

Другий матч змішана пара провела проти Колумбії. Після чотирьох ендів рахунок був рівний (3:3), та перейшов на тай-брейк, де українці виявились сильнішими. Таким чином Колінько та Коненко пройшли у плей-оф.

Артем Колінько звернув на ситуацію у першому матчі, коли вступив у суперечку із суддею. Колінько наполягав на тому, що суперники порушили правила, розмовляючи між собою під час їх виступу. Зрештою українці відстояли свої права, й малайзійців покарали пенальті, однак через його нереалізацію не зуміли перевести гру в тайбрейк.

Артем Колінько: «Дозволяється розмовляти лише у свій час, коли йде час команди, що кидає. Несанкціоноване спілкування карається одним пенальним болом. Я переконав суддів, що в наш час була розмова з іншого боку, а це означає пенальті. Тобто, наприкінці енда суддя має призначити штрафний кидок, я мав його розмістити у квадрат, що у центрі корту. На жаль, це у мене не вийшло, а так могли перевести гру на тай-брейк. У цілому непогано, просто провалили другий енд, вони нам чотири м'ячі закотили, які стали фатальними.

Суддя не почула, а я почув. Я сказав їй про несанкціоноване спілкування, вона уточнила цей момент у лінійного судді, він підтвердив несанкціоноване спілкування. Вона при мені присудила один пенальті, а потім, коли гра закінчилася, про це не сказала. Я її знову поправив, сказав, що вона говорила про один пенальті, покликав головного суддю. Він підтвердив, що має бути пенальті, вона ж натомість повернула рахунок, бо вже була виставлена перемога Малайзії. Все у межах правил, але довелося їх відстоювати.

Якби пенальті був реалізований, рахунок став би 5:5, і ми б грали додатковий енд - тай-брейк. А там вже, хто переміг - той і переміг. Рахунок залишився б 5:5, але був би визначений переможець. Ні, нема претензій щодо спілкування малазійців. Гадаю, вони ще не дуже досвідчені, бо я неодноразово отримував ці жовті картки. Гадаю, вони стануть досвідченішими у цьому, бо через це всі проходять».

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 3 вересня

Бочча. Мікст-пари. Група A

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 вересня 2024, 12:02 17

«Гірники» хотіли дограти поєдинок у Києві