Юнацька збірна України U-17 проведе навчально-тренувальний збір у Львові

Синьо-жовті зіграють два контрольні матчі: проти Руху U-19 та Карпат U-19

Юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2008 року народження) проведе навчально-тренувальний збір у Львові в період із 2 до 11 вересня.

Синьо-жовті зіграють два контрольні поєдинки - проти Руху U-19 (7 вересня) та Карпат U-19 (10 вересня). На цей збір головний тренер команди Юрій Мороз запросив 24 гравці.

У першому кваліфікаційному раунді Євро-2025 U-17 юнацька збірна України, яку очолює Юрій Мороз, опинилася в групі 4 разом із Бельгією, Косовом та Казахстаном. Міні-турнір у групі пройде в Бельгії, а матчі відбудуться 9, 12 та 15 жовтня.

До другого раунду відбору виходять по дві найкращі команди кожної групи. Після цього 28 учасників навесні 2025 року в 7 групах Ліги А боротимуться за 7 путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча й візьме участь у кваліфікації.

Решта команд у другому раунді виступатимуть у Лізі В і боротимуться за місця в Лізі А першого відбірного етапу Євро-2027 U-19. що Євро-2025 U-17 стане для представників УЄФА відбором на чемпіонат світу 2025 в категорії U-17, який пройде за участі 48 збірних у Катарі.

У квітні юнацька збірна України U-16 стала переможцем Турніру розвитку УЄФА в Естонії, а в червні виступила на турнірі Dream Cup 2024 в Японії.

Склад юнацької збірної України U-17

Воротарі: Максим Роєнко (Динамо Київ), Кирило Хадасевич (Вольфсбург, Німеччина), Єгор Крапівін (Еспаньол, Іспанія).

Захисники: Дмитро Коновалов (Динамо Київ), Нікіта Калюжний, Єгор Костюк, Ярослав Милокост, Іван Вергун (усі - Шахтар Донецьк), Арсен Залипка, Дмитро Соломон (обидва - Рух Львів), Олександр Бойко (Гент, Бельгія), Назар Хлівнюк (Фортуна, Німеччина).

Півзахисники: Павло Люсін (Динамо Київ), Олександр Середа (Шахтар Донецьк), Мухаммад Джурабаєв, Данило Слива (обидва - Рух Львів), Максим Тлумак (Карпати Львів), Ілля Хруник (СДЮСШОР Прикарпаття Івано-Франківськ).

Нападники: Іван Андрейко (Динамо Київ), Артем Зубрій (Шахтар Донецьк), Ролан Мустафаєв (Рух Львів), Андрій Король (Металіст 1925 Харків), Дмитро Зудін (Хайдук, Хорватія), Ілля Меньшиков (Аустрія, Австрія).

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 вересня 2024, 16:29 15

У Лізі чемпіонів стало важче діяти на контратаках