«Вони дограються». Є факти провокацій українців на Паралімпіаді в Парижі

Валерій Сушкевич – про поведінку «нейтралів» із числа громадян країни-окупанта

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич заявив про те, що на Паралімпіаді-2024 у Парижі так звані нейтральні параатлети з російськими паспортами намагаються спровокувати українців.

«Було кілька дуже неприємних випадків. Є два варіанти так званої комунікації.

Перший варіант - провокаційно-хамовий. Йти поруч із нашим спортсменом і щось говорити про «хохлів». Що-небудь таке. Я про це говорив президенту Міжнародного паралімпійського комітету, що вони дограються, що ви, будь ласка, зробіть зауваження, тому що буде біда. Я про це заявив. Офіційно зустрівся і сказав про це.

Але є й інший варіант - провокаційний. Коли вони показово «ласкаво» кажуть, наприклад, «здрастуйте». Щось на кшталт такого.

Обидва варіанти мерзенні. Вони викликають однозначну реакцію в наших спортсменів.

Головне тут питання - не повестися на провокацію, бо буде дискваліфікація українського атлета. Я знаю ці варіанти, тому що так чинили минулими роками суб'єкти паралімпійського спорту росії. І у своїй пропагандистській діяльності, і у військовій росії - провокатор. Вони потім роблять невинний вигляд, виставляють людей, які провокують, винними в чомусь», - сказав Сушкевич.

Нагадаємо, Україну на Паралімпіаді в Парижі представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту.

Юрій Остроумов Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 вересня 2024, 12:45 10

Найцікавіші події п'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі