Семенихін став бронзовим призером Паралімпіади на 100-метрівці брасом

Український спортсмен посів третє місце із результатом 1:30.96

Український плавець Данило Семенихін здобув бронзу Паралімпіади-2024 у класі SB5. Сталося це у фіналі 100-метрівки брасом у вечірній сесії змагань в Парижі.

20-річний Семенихін - дебютант Паралімпійських ігор. 100-метрівка брасом - єдина дистанція, в якій він виступав на Іграх у Парижі.

До фіналу 100-метрівки відібралися два українські плавці: крім Семенихіна кваліфікацію також вдало пройшов Андрій Драпкін. Однак медаль виборов лише Семенихін.

Перші 50 м дистанції український плавець закінчив на другому місці, поступаючись лише швейцарцеві Лео Маккреа. Однак на вирішальних 50 метрах Семенихін програв боротьбу за срібло іспанцю Антоні Понсе Бертрану. А от Драпкіна за результатами запливу дискваліфікували.

Данило Семенихін: «Мої відчуття - найкращі. Це мій найкращий результат, тому я повністю задоволений цим. Чи очікував на бронзу у Паралімпіаді? Розраховував на другу позицію, але мій суперник опинився трішки сильніший за мене. Дуже складно пройшов заплив, навіть зараз не можу відійти від цього. А так все добре, взагалі чудово. Що означає ця медаль? Те, що я буду продовжувати надалі займатися з моїм найкращим тренером. Так, можна на мене чекати у Лос-Анджелесі-2028».

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 1 вересня

Плавання. 100 м брасом, чоловіки (клас SВ5)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 08:24 52

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть