Анна Гонтар здобула бронзову медаль Паралімпіади у плаванні

Українська спортсменка посіла третє місце на дистанції 100 м брасом

Збірна України здобула чергову медаль, 5-ту за вечір у плаванні, на Паралімпійських іграх 2024 у Парижі.

У 4-й день змагань українка Анна Гонтар стала бронзовою призеркою змагань на дистанції 100 метрів брасом (клас SB5).

Гонтар вже здобувала медаль Паралімпіади-2024 - раніше на дистанції 50 метрів вільним стилем вона стала бронзовим призером. На 100-метрівці брасом українська спортсменка мала можливість збільшити медальний доробок.

До фіналу Гонтар відібралася за результатами кваліфікації, в якій стала третьою за підсумками всіх запливів. Випередили українку лише британка Грейс Харві та китаянка Лі Чжан.

Саме Харві та Чжан стали головними суперницями Гонтар у фіналі. При цьому у першій половині дистанції українська спортсменка деякий час трималася лідером однак потім відпустила вперед британку.

У підсумку Анна Гонтар стала бронзовим призером змагань, подолавши дистанцію за 1:44.25. Лі Чжан фінішувала на другій позиції та побила рекорд Азії - 1:43.17.

Анна Гонтар: «Ця медаль була неочікувана, бо коли виходила на старт, то не знала, якою фінішую. Це дуже важка для мене дистанція, але я витримала до кінця, боролася. Дуже щаслива здобути медаль на 100 м брасом.

Наскільки важко пливти на Паралімпіаді кілька дистанцій? Велика підготовка була до цього, кожен спортсмен до цього готується, бо знали, що щодня будемо виступати. Всі дуже щільно та старанно підготовилися до Паралімпіади у Парижі. Вдячні ЗСУ за те, що можемо тренуватися в Україні на вільній території, що можемо представляти країну на Паралімпіаді у Парижі. Дуже щаслива бути тут.

Подальші дистанції? Налаштовуюся на хорошу роботу, буду боротися до кінця. Не планую підсумкові місця, просто буду боротися до останнього».

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 1 вересня

Плавання. 100 м брасом, жінки (клас SВ5)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 08:24 52

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть