Бочча. Колінько взяв бронзу Паралімпіади у малопоширеному виді спорту

Для України бочча – дивина. У матчі за бронзу українець переміг хорвата

Український спортсмен вперше в історії виборов медаль Паралімпійських ігор у малопоширеному в Україні виді спорту - бочча.

Бронзу чоловічого турніру в класі BС4 здобув Артем Колінько. Він провів п'ять матчів на шляху до бронзового фіналу, в якому мінімально здолав представника Хорватії Давора Комара - 4:3.

Вирішальним у медальній грі 1 вересня став стартовий енд, який Колінько виграв із рахунком 3:0. Також українець виграв третій з чотирьох ендів із рахунком 1:0.

Загалом на дебютньому для України виступі в цьому виді спорта на Паралімпіаді Колінько провів 6 матчів - 4 перемоги та 2 поразки. Переграли Артема лише британець Стівен Макгвайр та колумбієць Еділсон Чіка Чіка - в груповому раунді та півфіналі відповідно. Й вони розіграють золото.

На Паралімпіаді Україна також була представлена в жіночому турнірі - Наталія Коненко виступала в класі B4 та виграла 5 ендів, але з трьома поразками завершила змагання четвертою у своїй групі.

Артем Колінько - 40-річний український гравець, виступає в класі BC4 та представляє Дніпропетровщину. У 2023 році - чемпіон Європи в змішаному парному турнірі з Наталією Коненко. Учасник чемпіонатів світу, в 2022 році вперше фінішував у топ-10 особистих змагань, посівши 10-те місце.

Бочча - гра з м'ячем для людей з обмеженими руховими можливостями, схожа на боулінг. Бочча є паралімпійським видом спорту, гра проходить на корті. Бочча активно розвивається, у неї грають люди з патологіями центральної нервової системи та з травмами хребта. Ця гра використовується для їх реабілітації.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 1 вересня

Бочча. Чоловіки. Матч за бронзу (клас В4)

Давор Комар (Хорватія) - Артем Колінько (Україна) - 3:4 (0:3, 2:0, 0:1, 1:0)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 19:52 1

Шапаренко отримав травму литкового м'яза