Богодайко взяв бронзу. Трусов фінішував другим, але дискваліфікований

Українці виступили на Паралімпіаді у плаванні на 100 м брасом

Плавець Євгеній Богодайко став бронзовим призером Паралімпіади-2024 у плаванні на 100 м брасом у класі SB6.

Інший український плавець Андрій Трусов дискваліфікуваний після запливу.

На Паралімпіаді-2024 на дистанції 100 метрів брасом Україну представляли два плавці: 24-річний Андрій Трусов та 30-річний Євгеній Богодайко. Обидва українці у Парижі проводили другий заплив. Раніше вони виступили на 200-метрівці комбінованим стилем, де здобули подвійний подіум.

Богодайко та Трусов потрапили до однієї кваліфікаційної групи та обидва пройшли у фінал 100-метрівки брасом: показали у загальному заліку параплавців четвертий та шостий час відповідно.

У фіналі Трусов прийшов другим, відтак мав здобути срібло, Богодайко показав четвертий результат, опинившись поза подіумом. Однак після запливу Трусова дискваліфікували, й у таблиці результатів відбулась зміна: колумбієць Нельсон Кріспін Корзо піднявся з третього місця на друге, а бронзову медаль отримав Євген Богодайко. Наразі причини дискваліфікації Андрія Трусова невідомі.

Євгеній Богодайко: «Напружена боротьба до останнього метра. Мені було дуже важко, щодо суперників нічого не знаю, не можу щось сказати. Боролися до останнього і слава Богу, що так вийшло. Радий цьому. Дуже крута атмосфера, відчувається шалена підтримка за нашу країну. Ловлю поглядами трибуни, дуже багато наших прапорів. Це надихає і дуже мотивує. Дякую всім людям, що за нас вболівають».

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 1 вересня

Плавання. 100 м брасом, чоловіки (клас SВ6)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 07:55 14

Українець повідомив, що остаточно вирішив залишити «королівський клуб»