МАКСИМОВ: «Коломойський сказав, щоб тепер Дніпро-1 тягнули самостійно»

Юрій Максимов відверто про прощання з «Дніпром-1»

«Дніпро-1» влітку зник з футбольної мапи України. Тренерський штаб та футболісти «Дніпра-1» більшість часу перебували в режимі очікування, сподіваючись, що клуб, який за підсумками сезону кваліфікувався до єврокубків, продовжить існування. Зараз, коли команда фактично існує лише на папері, вже колишній головний тренер «спортклубівців» Юрій Максимов у відвертому інтерв'ю Sport.ua зізнався про що він жалкує під час перебування в «Дніпрі-1», поточний стан боргів та чому новостворений дніпровський клуб припинив існування.

- Як ви зараз? Чим займаєтесь?
- Вчора брав участь у матчі ветеранів в Одеській області. Цікаво було грати, зараз повертаюсь додому.

- У липневому інтерв'ю ви казали, що у «Дніпрі-1» залишилось три працівники: головний тренер, директор та бухгалтер. Ви ще в статусі працівника клубу?
- Вже ні, у липні звільнили.

- Як розвивалася ситуація в «Дніпрі-1»? Після матчу з «Чорноморцем» були плани щодо продовження існування клубу, а в червні все змінилось.
- Так, був план, що 5 гравців продадуть, щоб були гроші на існування, а потім все в один момент змінилось. Чому? Це вже не до мене.

- Коли у клубі почались проблеми? Ще під час чемпіонату?
- Думаю, що футболісти вже розуміли до чого все йде ще під час чемпіонату.

- Відчуваєте себе обманутим керівництвом «Дніпра-1», коли обіцяли одне, а отримали інше?
- Так, не думав, що таке може статися. Якби знав, то і не переходив у «Дніпро-1». При мені був лише один трансфер, коли взимку взяли в оренду Очеретька, натомість декілька гравців покинули команду. Коли взимку зняли трансферний бан та виплатили певні борги, то думав, що все буде нормально. Але борги накопичувались і трансферний бан накладався по суті кожні півроку. Потім Коломойський відмовився від «Дніпра-1», мовляв «тягніть тепер самостійно».

Читайте також:
СК Дніпро мінус один

- Ви ледь не єдиний у «Дніпрі-1», хто публічно заявив, що все у клубі вирішує одна людина. До вас були претензії від того ж самого Фрідмана або Русола?
- Так, була розмова, що публічно таке говорити не можна, але всі все прекрасно розуміють.

- Чи залишились у клуба борги перед вами та вашим тренерським штабом?
- Ні, зі мною та моїм тренерським штабом відбувся повний розрахунок. Знаю, що з адміністративною ланкою також розрахувались. З тим самим Шелаєвим та Полуніним. З футболістами поки що ситуація складніше. Керівництво обіцяє, що розрахується з усіма.

- Чи жалкуєте про рішення очолити «Дніпро-1» або це був непоганий досвід?
- Були певні нюанси, про які не хочу розповідати. Головне, що ми всі розуміємо, що це був той самий «Дніпро», але з одиницею. Дніпро, як футбольне місто, зіграло велику роль в моїй кар'єрі.

- Яким тренерським рішенням або успіхом ви найбільш задоволені, а щодо чого жалкуєте?
- Успіхи, це перемоги над «Динамо» та «Шахтарем» у першому колі, боролися за найвищі місця. Сум та образа у мене лише на одне, про що я прямо казав Фрідману та Русолу. Могли поборотися за топ-3, але взимку не було відповідного підсилення та роботи на трансферному ринку. У підсумку замість людей, які реально могли допомогти на полі, у нас на лавці сиділи молоді хлопці.

- Які плани на майбутнє? Влітку говорили, що був інтерес «Чорноморця» щодо співпраці з вами, як з головним тренером.
- Про «Чорноморець» не чув. Зараз періодично катаюся на матчі ветеранів, отримую задоволення. А як буде далі - подивимось. У футболі так і буває, когось призначають, когось звільняють. Даєш результат - працюєш, не даєш - до побачення.

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 вересня 2024, 08:33 1

Ексчемпіон світу відзначив Джея Опетаю

Коментарі