Шахтар U-19 обіграв Кривбас U-19 і пішов на паузу з 15 очками з 15

Гірники впевнено очолюють турнірну таблицю чемпіонату України U-19

У матчі 5-го туру юнацької першості Шахтар U-19 в Кривому Розі переміг Кривбас U-19 (3:1).

Порівняно з попереднім поєдинком тренерський штаб Шахтаря U-19 у центрі захисту замінив Костюка на Гарабажія, а у воротах випустив Баглая.

Гірники вдало увійшли в гру і вже на 2-й хвилині повели в рахунку: Дабо взявся виконувати штрафний удар, зароблений Цукановим, і розкішним дальнім пострілом вивів оранжево-чорних уперед. У дебюті матчу донеччани виглядали більш ініціативно та мали відчутну перевагу в контролі м'яча, постійно загрожуючи воротам Омельченка. Ющенко мав чудові нагоди аби подвоїти рахунок після комбінаційних дій партнерів, проте опоненти змогли заблокувати його удари. Згодом криворіжці почали поступово відтісняти м'яч від власних воріт і відповідати атаками.

На 25-й хвилині підопічні Прилепова організували атаку з кінцевим ударом Мулика - над поперечкою. У наступному епізоді небезпека для Баглая знову надійшла від Мулика, який наблизився до воротарського майданчика та прострілив на Мурашка, але нападник не зумів як слід пробити, вдаривши поруч зі стійкою. На 36-й хвилині після перехоплення та подальшого закидання від Шевченка ударом через себе зрівняти рахунок намагався Мурашко, однак м'яч після рикошету потрапив до Мулика, який другим темпом не зміг влучити в площину. Під завісу тайму гірники відповіли перспективними ударами Тютюнова (прямісінько в голкіпера) та Ющенка (поруч зі стійкою).

По перерві наставник Шахтаря U-19 Олексій Бєлік здійснив подвійну заміну: на поле вийшли Костюк і Давиденко. Гірники, як і в першій половині, доволі швидко реалізували атаку: Тютюнов наблизився до карного майданчика й віддав передачу на хід Ломазі, який першим дотиком спрямував м'яч у сітку воріт. Донецька команда продовжила атакувати і збільшила перевагу після вдалої комбінації: Тютюнов віддав на вбігання Цуканову, який своєю чергою прострілив до воротарського, де Ломага завершив атаку.

Після цього в складі гостей відбулися ще дві заміни, і на поле з'явилися Желіба та Сліпчук. На 65-й хвилині Костюк у карному майданчику в боротьбі збив Шевченка, за що арбітр призначив пенальті, який згодом відбив Баглай. Криворіжці у відповідь намагалися знайти підходи до воріт Баглая, контролюючи м'яч, утім донеччани, дисципліновано діючи в захисті, відводили загрозу. На 77-й хвилині команда Прилепова все ж таки вийшла на ударну позицію, проте на удар Пасічного вчасно зреагував голкіпер. Заключні хвилини минули в неспішному темпі, й рахунок залишився незмінним.

3:0 - Шахтар U-19 здобув 5-ту перемогу поспіль і з 15 очками йде на двотижневу перерву, одноосібно очолюючи турнірну таблицю. У наступному турі 13 вересня донецька команда на Арсенал-Арені прийматиме львівські Карпати U-19.

Чемпіонат України U-19. 31 серпня 2024

Кривбас U-19 (Кривий Ріг) - Шахтар U-19 (Донецьк) - 0:3 (0:1)

Голи: 0:1 Дабо (2), 0:2 Ломага (47), 0:3 Ломага (63)

Нереалізований пенальті: Шевченко (67)

Шахтар U-19: Баглай, Дрозд, Гарабажій, Огарков (к) (Костюк, 46), Галонський, Бундаш (Давиденко, 46), Ющенко (Сліпчук, 64), Тютюнов (Сметана, 86), Цуканов, Дабо (Желіба, 64), Ломага

Турнірна таблиця

Відеоогляд матчу

Відеозапис матчу

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 15:03 1

Команда Первака перевернула хід зустрічі в другому таймі