КЛИМЕНКО: «Наша мета – здобути медалі Євроліги-2024»

Жіноча команда виступає в Португалії на етапі Євроліги з пляжного футболу

Жіноча збірна України у португальському місті Назаре бере участь в етапі Євроліги-2024 з пляжного футболу.

Головний тренер нашої команди Юрій Клименко розповів про завдання збірної України на цьому престижному турнірі:

«У Назаре ми нарешті зберемося всією командою, і перед нами стоятиме завдання - награти бойовий склад. Трохи підняти тактичний та функціональний рівень деяких гравчинь, бо на останніх тренуваннях були питання в цьому плані. Тобто в Португалії ми маємо вдосконалити нашу гру, і вже в Альгеро нашою метою буде здобуття медалей Євроліги-2024. Звичайно, ми розуміємо, що наразі в нас наполовину оновлений склад, але оскільки у збірної цього року лише один топовий турнір, потрібно ставити найвищі завдання та їх досягати.

Щодо самого складу, то в нас у збірній відразу шість новачків: три черкащанки - Маргарита Юрасова, Руслана Дячук та Юлія Солдатенко, воротар із Чернігова Олександра Кулик і дві киянки - Марія Бенедік та Олександра Скибіна. Незважаючи на короткі терміни для підготовки, ми намагаємося зробити все, щоб налагодити взаєморозуміння між дебютантками і більш досвідченими дівчатами, адже хочемо продемонструвати в Євролізі гідну гру.

Волею жереба ми потрапили у складну групу, адже вона набагато сильніша за групу В. Але в цьому є й хороший бік - будемо битися із сильними суперниками. Польща - динамічна й функціонально підготовлена команда, Англія завжди нав'язує силову боротьбу, дуже сильна у грі на другому поверсі. І, звісно, Португалія - господар турніру. Вони зазвичай демонструють дуже швидкий гостроатакувальний футбол. На нас чекають цікаві поєдинки».

Склад жіночої збірної України з пляжного футболу на Євролігу-2024

Воротарі: Анастасія Терех, Олександра Кулик.

Польові гравці: Юлія Костюк, Сніжана Воловенко, Анастасія Кліпаченко, Ірина Дубицька, Мирослава Випасняк, Олександра Скибіна, Маргарита Юрасова, Руслана Дячук, Юлія Солдатенко, Марія Бенедік.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 серпня 2024, 21:16 22

Еліна поступилася Коко Гофф у матчі 1/16 фіналу американського мейджора