Ребров висловився щодо результатів жеребкування Ліги Європи для Динамо

Головний тренер збірної України вважає, що могло бути як і краще, так і гірше

30 серпня в Монако відбулося жеребкування основного раунду Ліги Європи.

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі LIVE в Telegram Sport.ua

Своїх суперників в основному етапі другого за силою єврокубкового клубного турніру дізналося і київське Динамо: Лаціо (Італія), Рома (Італія), Ференцварош (Угорщина), Реал Сосьєдад (Іспанія), Вікторія Пльзень (Чехія), Галатасарай (Туреччина), РФШ (Латвія), Хоффенхайм (Німеччина).

Головний тренер збірної України Сергій Ребров висловився про результати жеребкування для киян:

- Сергію Станіславовичу, що скажете про жереб: вдалий чи не особливо, зважаючи на присутність у групі Динамо італійських Роми та Лаціо, а також іспанського Реал Сосьєдада, який теж точно поп'є крові команді Олександра Шовковського?

- Могло бути і краще, але могло бути й гірше. Знаєте, зважаючи на те, що змінили формат розіграшу Ліги Європи та єврокубків в цілому, то точно буде цікаво спостерігати за кожною грою Динамо у цьому турнірі. Мені подобається, що зараз більше суперників, вісім, а не три, як було раніше.

Якщо ж говорити про найбільш небезпечних, незручних команд для Динамо, то, найпевніше - це Рома та Лаціо. Але й Реал Сосьєдад, ви праві, міцна команда. Так, команда з Сан-Себастьяна не фінішувала в трійці призерів Ла Ліги, але виглядала протягом минулого сезону дуже гідно. У минулому сезоні вони до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів дійшли.

- Та і Ференцварош - команда дуже непроста. Чи ні?

- Звісно. Дуже непроста команда. Дивився, як вони здолали боснійський Борац Баня-Лука. Так, важко вони подолали фінальну кваліфікацію, але там чимало якісних футболістів зараз зібралося.

А взагалі ж, явних фаворитів у групі Динамо я не бачу. Так, на папері, це Рома і Лаціо, але прийде час і побачимо, що вони покажуть на полі.

- Стосовно Ференцвароша. Клуб Вам не чужий, якщо зателефонує Олександр Шовковський перед грою з угорцями і попросить про консультацію, надасте?

- З того часу, як я залишив Ференцварош, від того складу, що тренував я, залишилося два чи три гравці. І кілька тренерів змінилося. Це вже зовсім інша команда, але якщо Олександр попросить, запитає щось про цей клуб, залюбки поділюся інформацією.

- Деякі фахівці кажуть: мовляв, то й добре, що Динамо не потрапило до Ліги чемпіонів. Там би шансів на плей-оф не було б, а в Лізі Європи є. Рівень опонентів нижчий, типу. Ви поділяєте таку думку?

- Ліга чемпіонів у порівнянні з Лігою Європи - інший рівень. Та давайте подивимося на команди, що у цьому сезоні гратимуть в ЛЄ: Манчестер Юнайтед, Тоттенхем, Порту, Рома. Хіба це не команди рівня ЛЧ?

Шкода, що Динамо не змогло пробитися до Ліги чемпіонів. Але тепер кияни мають показати свій рівень в Лізі Європи. З усіма суперниками можна грати і перемагати. Я думаю, що можна сміливо ставити ціль виходу до плей-оф. Віра в це Динамо є.

Якби використали всі моменти у грі-відповіді проти Зальцбурга, то могли й австрійців пройти. Всі шість ігор у кваліфікації Ліги чемпіонів (по дві проти Партизана, Рейнджерс та Зальцбурга), я б однозначно заніс до активу Динамо, скажімо так. До нового сезону команда підготувалася добре.

- Тобто, рівень гри Динамо зразка літа 2024 року під керівництвом Шовковського Вам подобається?

- І не лише мені подобається. Так, повторюся, шкода, що до Ліги чемпіонів не потрапили, але у порівнянні з минулим сезоном, коли був Луческу і не потрапили нікуди - навіть у Лігу конференцій, то сьогодні це вже зовсім інша історія.

Данііл Агарков Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 серпня 2024, 14:41 263

30 серпня в Монако відбулося жеребкування осіннього етапу ЛЄ

Коментарі