Оболонь – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У киян поки що нуль у графі перемог, а луганська команда жодного разу цього сезону не грала внічию

У стартовому поєдинку 5-го туру української Прем'єр-Ліги у п'ятницю 30 серпня в Києві «Оболонь» прийматиме «Зорю». Майбутні господарі поля у чотирьох матчах набрали лише одне очко, зазнавши при цьому трьох поразок. З дуже поганою різницею забитих та пропущених голів (мінус 10) підопічні Валерія Іващенка розташувалися на останньому місці у турнірній таблиці. Луганський клуб поки що виступає нерівно, чергуючи вдалі матчі з невдалими, і розташувався на даний момент на 8 місці. Що примітно, «Зоря» ще жодного разу цього сезону не ділила очки з суперниками.

Оболонь

У стартовому турі нового чемпіонату київські футболісти вдома зіграли внічию з «Колосом» 2:2. А потім стався справжній провал - три поразки із загальною різницею голів 0:10. Спершу пивовари на своєму полі програли львівському «Руху» 0:4, а потім у гостях по черзі поступилися полтавській «Ворсклі» 0:2 і житомирському «Поліссю», знову пропустивши у свої ворота чотири м'ячі.

Очевидно, дуже болісно позначається на грі передньої лінії перехід до «Руха» форварда Ігоря Краснопіра, який, до речі, вже відзначився голом у ворота своєї вже колишньої команди. Крім того, незрозуміла ситуація з іншим нападником Олегом Вишневським, а Костянтин Бичек і Денис Теслюк, які прийшли у міжсезоння, тривалий час були травмовані і тільки в попередньому турі опинилися в заявці на гру. Сюди ж можна зарахувати і капітана команди Олега Слободяна, який забив у поєдинку з «Колосом». В інших матчах цього сезону він не виступав.

Звісно, є серйозні проблеми і в обороні. І це при тому, що один із воротарів Олександр Рибка особливого представлення не потребує, а інший - Назарій Федорівський - загалом завжди відрізнявся надійністю і впевненістю. Одним словом, у «Оболоні» зараз проблем вистачає і, якщо згадати слова Валерія Іващенка одразу ж після гри першого туру, він вже тоді казав, що команді потрібне кадрове підсилення. Проте за цей період було придбано лише 21-річного вінгера Віктора Близниченка.

І ще. У майбутній зустрічі кияни не можуть розраховувати на півзахисника Максима Грисьо, вилученого в матчі з «Поліссям» і який відбуває дискваліфікацію.

Зоря

Після поразки у 4-му турі у Львові від «Руха» 0:3, в луганській команді відбулися зміни у тренерському штабі. Юрій Коваль, який до цього виконував обов'язки головного тренера, тепер зосередиться на роботі спортивного директора клубу, а футболістами керуватиме один із його помічників хорват Младен Бартулович. Наскільки це допоможе «Зорі», поки що сказати важко, але зазвичай зміна наставників є шоковою терапією для гравців і вони намагаються діяти краще, ніж раніше.

Цікаво, що в матчі з «Рухом» у складі луганчан після тривалої перерви знову з'явився екс-форвард збірної України Пилип Будківський. Він вийшов на поле у другому таймі й встиг отримати попередження. Безсумнівно цей футболіст має допомогти команді своїм досвідом та результативною грою.

А ось ще одного гравця «Зорі» Владислава Вакулу, найімовірніше, у майбутньому матчі ми не побачимо. Отримавши серйозну травму коліна в кубковій зустрічі з «Олімпією», він вибув на кілька тижнів.

Статистика матчів

У чемпіонатах України на рівні Прем'єр-Ліги суперники провели лише 2 поєдинки в сезоні 2023-2024 років. У першому колі в Києві на «Оболонь Арені» перемогла «Зоря» 4:2 (двічі у гостей забив Герреро, по одному разу відзначилися Батагов та Антюх, а у господарів дубль оформив Суханов). Другий матч проходив на стадіоні «Лівий Берег» Київської області і завершився нульовою нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Федорівський, Осман, Дубко, Карась, Мединський, Черненко, Мороз, Близниченко, Приймак, Вітенчук, Суханов

«Зоря»: Турбаєвський, Тронтель, Джордан, Нваезе, Вантух, Яцик, Башич, Кирюханцев, Антюх, Будковський, Герреро

Прогноз на протистояння:

Обидві команди поки що не набрали оптимальної форми, але, напевно, мають намір виправити своє турнірне становище. Припустимо, що гра буде рівною і суперники заб'ють голи один одному. Зрештою, ставимо на нічию 1:1.

30 серпня, п'ятниця

«Оболонь» - «Зоря»
Київ. Стадіон «Оболонь Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ОБОЛОНЬ -ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Резников (Кам'янське)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 серпня 2024, 07:05 13

У наставника «Роми» та Бріана Крістанте виник конфлікт