«Треба викручуватися». Костюк прокоментувала заборону прапорів на US Open

Марта розповіла, що організаторів не цікавить, які емоції відчувають спортсменки

Українська тенісистка Марта Костюк поділилася думкою щодо правила US Open-2024 про заборону прапорів.

«Я, чесно, не знала про це правило. Я дізналася про нього випадково, коли тато сказав телефоном, що у нас прапори тут заборонені.

Кожен турнір по-різному - у Цинциннаті того року був скандал, і тоді заборонили всі прапори. Тоді інші турніри - Торонто дозволяє, тому я не стежу за цим. Приміром, у першому матчі бачила дуже багато людей у наших футболках, і я так ідентифікувала: «О, це наші». Прапори я сьогодні побачила, це, звичайно, дуже приємно бачити прапори, бачити підтримку.

Я не знаю щодо правил, мені здається, що прикольніше одягнути футболку і це теж буде як український прапор, ніж те, що тебе можуть вигнати. Воно прикольно, але краще для своєї безпеки.

[Те, що тут були люди з російськими прапорами на футболках і організатори нічого не можуть із цим вдіяти] - це дивно для мене. Це все одно прапор рф чи рб, навіть гравці цих країн не грають тут. Мені здається, це ненормально, що їм дозволяють.

Як був скандал на Australian Open минулого року - це не окей, особливо символіка цих країн має бути заборонена. Дуже важко на це вплинути, можу сказати зі свого досвіду. Організаторам потрібно бути максимально дипломатичними, і їх не цікавить, що ми відчуваємо наші емоції. Таке життя, треба викручуватися з цього», - сказала Костюк.

У третьому раунді US Open Марта зіграє з американкою Еммою Наварро (WTA №12).

Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 серпня 2024, 00:25 1

Олега Федорчука не вразила гра Володимира Бражка

Коментарі