Калініна вперше детально розповіла про причину зняття з Олімпіади

Ангеліна не змогла грати через високу температуру

Українська тенісистка Ангеліна Калініна розповіла про причину скандального зняття з Олімпіади в Парижі.

- Було багато нарікань з боку вболівальників після вашого зняття з Олімпіади. Зараз шкодуєте, що не вийшли на матч?
- Я взагалі настільки була, можна сказати, в роздратуванні від того, що так склалося. Тому що я прилетіла до Франції. Вважаю, що прилетіла туди в хорошій формі, навіть зіграла підготовчий турнір у Празі з метою розігратися перед Олімпіадою. Приїхала, провела там два тренування, два тренувальних повних дні.

Я прокидаюся, йде дощ, у мене має відбутися матч зранку. Я приїжджаю, розминаюся під дахом і чекаю весь день свого матчу. Оскільки ми грали не на великому корті, відповідно без даху. Йде злива, вона не зупинялася. Я весь день провела... Я разів 5 розминалася, тому що трохи припинився - і знову, трохи припинився - і знову. Я цілий день була готова. Коли ввечері сказали, що відбій, я приїхала в селище, лягла спати, прокинулася. І розумію десь о 5.00-6.00, що мені погано. Я така: «Всяке буває». Я завжди до останнього, завжди б'юся, завжди роблю від себе все, що можу.

Просто під ранок я розумію, що не можу встати з ліжка. Міряю температуру - 38,6. 38,6! Тут навіть не йшлося про те, щоб вийти на корт. Тому що Олімпіада і взагалі турніри - це не просто про вихід на корт. Ти або повністю вмираєш на тому корті й граєш від і до... Але не з температурою 38,6. У нас не якесь 10-секундне заняття. Це матч, який може тривати годину, дві, три, чотири. Це величезний шматок роботи, до якої потрібно максимум бути готовим на високому пульсі. З 38,6 я розуміла, що не можу встати з ліжка. Тому якщо комусь це не зрозуміло...

У пресі написали, наскільки я розумію, через що було в мій бік непорозуміння, як же так. Тому що українська преса написала, що я почуваюся зле, щось подібне.

- Там був кашель.
- Так-так, кашель. Так, але справа не в кашлі. Річ у тім, що коли температура 38,6, ти гориш, ти лежиш напівздохлий, з мене ллється, мені погано. Єдине, я відразу попросила забрати мене з номера, тому що я дуже боялася, що можу заразити Даяну (Ястремську - прим.). Я поїхала відразу. Потім, коли я повернулася, я відлежала весь день. Майже через півтора дні полетіла рейсом назад, туди, де я тренуюся.

- А де ви тренуєтеся?
- У Словаччині. Я прилетіла, здала тест, він показав ковід. Тобто ось так, - сказала Калініна.

Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 серпня 2024, 23:40 0

На Паралімпіаді-2024 у Парижі Україну представлятимуть 140 спортсменів

Коментарі