5 молодих гравців Бундесліги, за якими потрібно слідкувати у новому сезоні

Розповідаємо про талановиту молодь з німецького чемпіонату

Щороку в Бундеслізі з'являються молоді таланти. Минулого сезону на передній план вийшли такі футболісти, як Александар Павлович та Максиміліан Баєр. Хто наслідуватиме їх приклад у новій кампанії? Розглянемо 5 талановитих гравців з німецького чемпіонату, за якими потрібно стежити у новому сезоні.

Ассан Уедраого (РБ Лейпциг, 18 років)

Минулий сезон став великим розчаруванням для Шальке. "Гірники" сподівалися швидко повернутися до Бундесліги, але посіли лише 10-те місце у другому дивізіоні. Поява Ассана Уедраого була однією з небагатьох світлих плям у минулій кампанії синіх. Набравшись досвіду в командах U-17 та U-19, молодого хавбека було кинуто у стартовий склад на матч Шальке проти Гамбурга.

Це був професійний дебют Ассана, який зробив його наймолодшим гравцем Шальке у віці 17 років та 80 днів. Хлопець одразу показав, чого вартий. "Гірники" зазнали поразки з рахунком 3:5, але Уедраого забив один гол і створив ще один, увійшовши в історію і ставши наймолодшим бомбардиром синіх. Якщо враховувати, що це клуб, у якому свого часу з'являлися Месут Озіл, Юліан Дракслер та Лерой Сане як юні таланти, то це справжнє досягнення.

На жаль для Ассана, його прогрес був обмежений травмою, через яку він зміг зіграти лише 17 матчів у другій Бундеслізі. Тим не менш, Уедраого справляв враження щоразу, коли виходив на поле, і завершив сезон із трьома забитими голами, незважаючи на те, що його часто переміщали за позиціями. Невдовзі стало ясно, що хавбек рухатиметься до чогось більшого і кращого, і в Лейпцигу - клубі, відомому своєю здатністю доводити до пуття необроблені таланти - він має ідеальну платформу для подальшого прогресу.

Арійон Ібрагімович (Баварія, 18 років)

Ібрагімович не є родичем свого легендарного однофамільця, але він готовий впливати на гру команди в такому ж ранньому віці, як і Златан. Молодий вінгер переїхав до Мюнхена у 2018 році, залишивши Нюрнберг, і швидко дав зрозуміти, що у Баварії з'явився великий талант. У 15 років Арійон дебютував за команду U-17 і невдовзі проявив себе на молодіжному рівні не лише всередині країни, а й на континентальній сцені в юнацькій Лізі чемпіонів.

Опинившись у команді U-19, Ібрагімович почав виділятися по-справжньому. Вражаючі 13 голів у 11 матчах чемпіонату Німеччини у його віковій категорії принесли йому виклик до резервної команди Баварії, яка виступала тоді у четвертому дивізіоні. Продовжуючи вражати, Арійон дебютував у Бундеслізі у переможному матчі проти Бохуму у лютому 2023 року. Це зробило його другим наймолодшим дебютантом Баварії у найвищому дивізіоні.

Мюнхенці не змогли гарантувати Ібрагімовичу ігровий час у першій команді перед минулим сезоном, тому відправили його до італійського Фрозіноне на правах оренди. Там Арійон зіграв 18 матчів у всіх турнірах та забив 2 голи. Цього виявилося достатньо, щоб переконати Баварію продовжити його контракт до 2027 року. Клуб також оголосив, що тінейджер входить у плани нового тренера Венсана Компані на сезон 2024/25, тож хлопець матиме шанси.

Джан Узун (Айнтрахт, 18 років)

Враховуючи, наскільки плідним був Узун на молодіжному рівні, ні для кого не стало сюрпризом, що Нюрнберг перевів його в першу команду минулого сезону. Молодий хавбек забивав у середньому більше гола за матч протягом трьох сезонів з командами U-17 та U-19, що дозволило йому піднятися вище у клубній ієрархії.

Його хет-трик у першому раунді Кубка Німеччини - на той момент він уже був наймолодшим бомбардиром Нюрнберга, двічі забивши Ганноверу у віці 17 років і 268 днів - був, озираючись назад, явною ознакою майбутніх подій. Узун був одним із найрезультативніших гравців другого дивізіону. Лише чотирьом гравцям у другій Бундеслізі вдалося забити більше 16 голів, які він забив у 30 матчах. Цей успіх став ще помітнішим, якщо врахувати, що всього 4 команди забили менше голів, ніж Нюрнберг (43).

Нюрнберг завершив минулий сезон на 12-му місці у другій Бундеслізі. Особливих перспектив не було видно, тому "Дер Клуб" був готовий до того, що доведеться розлучатися зі своїми найкращими гравцями. За Узуном прийшов Айнтрахт. Діно Топпмеллер збирає у своєму складі молоду та голодну групу гравців, тому Джан повинен отримати безліч можливостей показати, чому навколо нього стільки галасу.

Пауль Ваннер (Баварія (оренда у Хайденхайм), 18 років)

Ваннеру пророкують велике майбутнє в Баварії. Зрештою, він наймолодший дебютант першої команди в історії клубу у віці 16 років та 15 днів. Тільки форвард дортмундської Боруссії Юссуфа Мукоко дебютував у найвищому дивізіоні у молодшому віці. Його перша поява на широкій публіці у січні 2022 року сталася досить вдало. Мюнхенці тоді боролися зі спалахом коронавірусу, травмами та виснаженим складом через Кубок африканських націй.

Тим не менш, ігровий час у першій команді Баварії завжди буде важкодоступним, тому минулого року було ухвалено рішення, що Ваннер приєднається до Ельферсберга, який отримав підвищення до другої Бундесліги. Цьому клубу пророкували швидке повернення до 3-го дивізіону, але команда перевершила очікування, посівши 11-те місце у другій Бундеслізі. Орендований гравець Баварії відіграв важливу роль у виживанні Ельферсберга, забивши 6 голів та віддавши 3 результативні передачі.

Конкуренція на позиції атакувального півзахисника у Баварії дуже серйозна, тому Ваннер проведе кампанію 2024/25 у складі Хайденхайма на правах оренди, який вирушив у свою першу європейську подорож після успішного минулого сезону. Франк Шмідт заслужив репутацію сильного тренера, який вичавлює максимум зі своїх гравців, тому союз Хайденхайма з Ваннером виглядає досить перспективним.

Джастін Діль (Штутгарт, 19 років)

Враховуючи, що Кельн мав серйозні проблеми в атаці минулого сезону (всього 28 голів у 34 матчах), дивно, що вони так рідко використовували Діля. Молодий вінгер лише 1 раз вийшов на поле у ​​стартовому складі та 6 разів виходив на заміну. Джастін добре проявив себе на молодіжному рівні. Він забив 22 голи у 32-х матчах за команду U-19 і записав на свій рахунок 19 забитих м'ячів за резервну команду "козлів". Це дуже хороші показники.

Після закінчення контракту Діля за підсумками минулого сезону, за ним прийшов Штутгарт, і тепер він продовжуватиме кар'єру в новому місці. Себастьян Хенесс допоміг деяким молодим гравцям, таким як Енцо Мійо та Анджело Штіллер, розкритися у складі "швабів", і втрата Кельна цілком може виявитися вигодою для Штутгарта, оскільки клуб зміцнює свої ряди перед великою кампанією, яка включає участь у Лізі чемпіонів.

Сергій ЗАВАЛКО, за матеріалами Bundesliga

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 серпня 2024, 13:32 11

Український воротар королівського клубу розглядає варіант з відходом вже взимку