На підтримку Азову. Кубок України з хокею матиме благодійний характер

Це буде четвертий розіграш трофею

Кубок України з хокею відбудуться 25-29 вересня на льоду одеського Палацу спорту. Про це сповіщає прес-служба ФХУ. Очікується, що в змаганнях візьмуть участь усі провідні команди України.

Також президент ФХУ Георгій Зубко через свої соцмережі інформує, що окрім спортивних заходів та активностей для молоді, проводитиметься збір коштів на 12-у БрСП «Азов» НГУ. Частина прибутку від продажу квитків буде спрямована на закупівлю надсучасних РЕБ-систем, які захищатимуть бійців на передовій від атак ворожих БПЛА.

«Крім того, благодійний турнір, який відбудеться в Одесі 25-29 вересня, приверне увагу до захисників «Азовсталі», які вже третій рік перебувають у російському полоні, - каже Зубко. - Цією співпрацею Федерація нагадує, що майбутнє українського спорту залежить від тих, хто боронить нашу свободу сьогодні. Зробіть свій внесок підтримкою».

Це буде четвертий розіграш Кубка України. Перший відбувся в далекому 2007-му і його переможцем став київський «Сокіл». Після того турнір не проводився аж до січня 2022 року. Відтоді змагання почали носити ім'я Анатолія Хорозова, першого президента Федерації хокею України, першого українця, внесеного до Зали слави IIHF.

У 2022-му Кубок теж здобув «Сокіл». У наступному сезоні турнір не проводився через початок повномасштабної війни. А восени 2023-го гегемонію «Сокола» перервав «Кременчук», котрий переміг киян у драматичному фінальному матчі 4:3.

Сергій Циба Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 серпня 2024, 07:36 1

Український боксер не планує поступатися