Джокович поділився особистим секретом спортивного довголіття

Новак пояснив, що потрібен комплексний підхід

Чинний чемпіон US Open Новак Джокович після перемоги над Раду Алботом (6:2, 6:2, 6:4) у першому раунді американського мейджора розповів, як йому в 37 років вдається залишатися в оптимальній формі.

«Немає якогось одного слова або секрету, яким можна було б описати все це. Це просто спосіб життя. Спосіб підходити до своєї тенісної кар'єри. Мені пощастило, що на самому початку мого життя мене оточували обізнані та захоплені справою люди, які були досить добрі, щоб ділитися зі мною своїми порадами протягом багатьох років. Вони дуже рано навчили мене того, що профілактика дорівнює довголіттю.

Розтяжка. Розминка. Усе, що я роблю на початку свого життя, повернеться до мене пізніше в моїй кар'єрі. Тіло - це одна складова. Менталітет і ментальний аспект - це щось інше. Потрібно знайти оптимальний баланс між ними. Я, як і раніше, отримую задоволення від змагань. Я дуже самокритичний на корті. Часом я засмучуюся. Зрештою, цей спорт дав мені так багато. Я продовжую грати і викладатися на 100% щоразу, коли виходжу на корт, і тим самим відплачую цьому чудовому виду спорту», - сказав Новак.

У другому раунді Джокович гратиме проти серба Ласло Дьєре.

Раніше повідомлялося, що Новак Джокович побив рекорд Роджера Федерера на US Open.

Володимир Клепач Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 серпня 2024, 11:24 4

Колишній нападник збірної України сподівається на вдалу гру киян в Австрії

Коментарі