Іван ГЕЦКО: «У Динамо ще є шанс зірвати джек-пот»

Колишній нападник збірної України сподівається на вдалу гру киян в Австрії

Колишній гравець збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від повторного поєдинку плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів з футболу між «Зальцбургом» та «Динамо», який відбудеться сьогодні в Австрії:

- Динамівцям, за великим рахунком, втрачати особливо нічого, адже вони вже гарантували собі євро кубкову осінь. Як мінімум, це буде Ліга Європи, але можуть ще зірвати джек-пот й пробитися до основної частини Ліги чемпіонів. Передусім, все залежить від них самих.

- Тоді уточніть, що повинно статися після - 0:2 в першому матчі в Любліні, аби в Австрії підопічні Олександра Шовковського взяли реванш з потрібним рахунком?

- В них були належні умови для підготовки до протистояння. На боці динамівців -досвід, все ж, «Зальцбург» - дуже молода команда й український клуб знає, як досягти бажаного. Передусім, ставку буде зроблено на швидкий гол, на інтенсивність, високий пресинг. І якщо пощастить забити, то відразу повернеться інтрига й можливі варіанти.

- Ви сказали, якщо пощастить забити.

- На жаль, в Любліні були серйозні проблеми з реалізацією, згадайте, які моменти були в Ярмоленка. А наконечник - Ванат - здав, хоча я був упевнений, що додаватиме. Мабуть, бракує характеру. Все ж, сподіваюся, що Ярмоленко виправить приціл, можливо, стане у пригоді «гармата» Піхальонка.

- Зміни в стартовому складі киян будуть в порівнянні з першим матчем в Любліні?

- Думаю, що Тимчик зіграє замість Караваєва, який ще раз довів, що є людиною настрою, то зіграє вдало, то бездарно. А швидкісні якості Тимчика будуть сьогодні потрібні киянам. Поява Волошина можлива в другому таймі, коли Ярмоленко втомиться, або замість Ваната.

- Тоді наостанок, чи вірите ви в прохід «Динамо»?

- Дуже складне питання. Це ми розглядали варіанти з боку «Динамо», але ж і «містяни» хочуть засвітитися в найпрестижнішому європейському футбольному турнірі, вони добре навчені, заточені на атаку, хоча також не безгрішні в обороні. Отож, багато залежатиме від того, хто ефективніше використає помилки суперника. В динамівців ще є шанси пройти до наступного раунду Ліги чемпіонів, але вони незначні.

Раніше ми повідомляли, що колишній головний тренер київського «Динамо» Йожеф Сабо розкритикував вінгера столичного клубу Андрія Ярмоленка за перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25 проти австрійського «РБ Зальцбург» (0:2).

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 серпня 2024, 21:25 4

Бабич оцінив поразку у матчі УПЛ

Коментарі