Увійде в історію клубу. Лівий берег мінімально здолав Чорноморець

Це була перша перемога київського колективу в УПЛ

Понеділок мав стати черговим днем у нашій розповіді про четвертий тур української Прем'єр-ліги, але наймасовіший повітряний удар у історії повномасштабного вторгнення ледь не зруйнував усі плани. Але Повітряні сили України встояли, а отже встояли й ми. Нехай і з затримкою на півтори години, але київський «Лівий берег» та одеський «Чорноморець» розпочали цей ігровий день, хоча й спочатку передбачався трохи інакший графік.

Це був матч команд, які цього сезону дуже мало забивають - усього один гол на двох за шість зіграних матчів, але грають у в'язкий футбол, тож боротьба - це термін, який наскрізь проходив через оповідання про цю зустріч. Але це був не той випадок гри УПЛ, коли час минав занадто повільно й дивитись за грою було не цікаво.

Бо обидві команди дуже дратував їх власний стиль і тому вони намагались його позбутись за будь-яку ціну. Трохи краще це виходило в господарів, які посеред тайму здійснили, напевно, найважливіший свій крок, після приєднання до переліку учасників «елітного» дивізіону. «Лівий берег» забив свій перший у історії гол в рамках УПЛ.

Його автором на 29 хвилині став Андрій Якимів, який номінально грав на позиції в центрі оборони, а отже не важко здогадатись, що епізоду передував стандарт. А самому влучному удару в лівий кут передувало не тільки скидання від Синиці в центрі штрафного, а й дуже спірний епізод у боротьбі до цього, який гравці «Чорноморця» будуть пригадувати головному арбітру Євгену Цибулько аж до фінального свистка.

І якби одесити настільки завзято брались атакувати, як вони вибухали після кожного рішення рефері начебто не на їхню користь, то й в атаці б показали б значно кращі результати. Але тут також треба зазначати, що це не «моряки» недопрацьовували попереду, а просто казковий матч видав воротар «Лівого берега» Андрій Механів.

Це кілька турів тому голкіпер міг десь помилитись та привезти гол у власні ворота. Однак не цього разу - тут була справжня стіна, та ще й настільки рухлива, що атака «Чорноморця» просто нічого не могла з цим заподіяти навіть під час ударів із кількох метрів до воріт.

Таким чином другий тайм вийшов агонією в атакувальній грі для гостей. Бабич тепер уже має трохи більший ресурс на лаві для запасних, але й це не допомогло. Було помітно, що в фізичному плані «моряки», які готувались до сезону явно без розрахунку на появу великої кількості новачків, просто не можуть конкурувати з командою, яка хоча й готувалась до Першої ліги, але єдиний колектив таки зберегла. Це й було вирішальним фактором.

За тиждень київський «Лівий берег» гостюватиме у рівненського «Вересу», тоді як одеський «Чорноморець» прийматиме житомирське «Полісся».

Наші оцінки:

«Лівий берег» (заміни): Шаповал - 6,0, Когут - 6,0, Галас - 6,0, Семенов - б/о, Войцеховський - б/о.

«Чорноморець» (заміни): Пшеничнюк - 6,0, Нето - 6,5, Білошевський - 6,0, Васильєв - б/о, Калин - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Лівий берег» - «Чорноморець» - 1:0

Голи: Якимів, 29

Попередження: Дедух, 45, Банада, 55, Бутко, 58 - Шпорн, 7, Петряк, 35, Вічний, 90+2 (не на поле)

«Лівий берег»: Механів - Сіднней (Шаповал, 46), Самар, Якимів, Соколов - Дедух, Банада - І. Когут (М. Когут, 46), Співаков (Галас, 65), Синиця (Войцеховський, 85) - Сухоручко.

«Чорноморець»: Рудько - Кисіль, Бутко, Удод, Кайо - Петряк (Нето, 69), Шпорн (Білошевський, 69), Габелок (Васильєв, 81) - Янаков (Пшеничнюк, 63), Хобленко (Калин, 81), Попов.

Арбітр: Євген Цибулько (Черкаська обл.).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 6 (2) - 12 (8)
Кутові: 3 - 8
Офсайди: 0 - 2.

ЛІВИЙ БЕРЕГ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 серпня 2024, 14:09 11

Виконувати обовʼязки головного тренера знов буде Младен Бартулович

Коментарі