Зальцбург – Динамо. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Божевільності хоробрих співаємо ми пісню

27 серпня «Динамо» на виїзді зіграє поєдинок у відповідь плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Зальцбурга».

«Зальцбург»

Після гостьової перемоги над «Динамо» віце-чемпіони Австрії 24 серпня мали провести календарний поєдинок четвертого туру місцевого чемпіонату проти «Хартберга». Однак гру було перенесено на пізніший термін. На прохання «Зальцбурга». Причина - підготовка команди до надважливого поєдинку проти віце-чемпіона України у кваліфікації ЛЧ.

Після трьох зіграних турів австрійської Бундесліги «Зальцбург» посідав перше місце. В активі «биків» було три перемоги: над «Грацером», «Блау Вайсс» та ЛАСК.

Також у першому раунді Кубка Австрії «Ред Булл» розбив «Дорнбірн» - 6:0.

Перед вирішальним раундом плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів «Зальцбург» зіграв із нідерландським «Твенте». Завзята гра завершилася підсумковою перемогою австрійців. Вдома вони перемогли 2:1, а на виїзді було зафіксовано видовищну нічию 3:3.


ФК Динамо

У лазареті команди перед грою з «Динамо» усе ще багато пацієнтів. Під питанням участь у матчі Фернандо, Гіндо, Моргали, Камавури та Конате.

Не зіграє у матчі-відповіді проти «біло-синіх» і Дедич, який був замінений у середині першого тайму проти «Динамо». У сербського захисника діагностували ушкодження м'яза стегна.

Пепейн Лейндерс, головний тренер «Зальцбурга»:

- Перемога над «Динамо» на виїзді без пропущених м'ячів була для нас дуже важливою. Але я хотів би ще раз наголосити, що ми пройшли лише половину шляху і ще нічого не досягли. Важливо буде ретельно проаналізувати перший матч і уважно подивитися, де нам ще потрібно покращитися. Матч-відповідь у Зальцбурзі ми розглядаємо як абсолютно окремий, новий матч, в якому ми не зможемо просто захистити результат першого поєдинку. Ми повинні знову бути агресивними та залишатися вірними своєму стилю гри.

«Динамо»

Віце-чемпіони України наслідували приклад віце-чемпіонів Австрії і теж перенесли календарний поєдинок внутрішньої першості (проти «Ворскли») на пізніший час.

До виїзного матчу проти «Зальцбурга» підопічні Олександра Шовковського готувалися у Любліні.

У рамках УПЛ «біло-сині» провели поки що лише два поєдинки, в яких здобули дві перемоги. «Динамо» по черзі здолало «Верес» (2:1) та «Карпати» (3:1).

А ось єврокубкова практика «Динамо» поки що більш вагома.


ФК Динамо

У першому (для себе) раунді кваліфікації ЛЧ підопічні Олександра Шовковського не помітили сербський «Партизан»: розбили за сумою двох матчів 9:2.

З наступним суперником - шотландським «Рейнджерс» - довелося повозитися: нічия у Любліні 1:1 та перемога у Глазго 2:0.

На жаль, перший поєдинок проти «Зальцбурга» для «Динамо» завершився невдачею - поразкою 0:2. Кияни пропустили по м'ячу у кожному з таймів.

Олександр Шовковський, головний тренер «Динамо»:

- Я незадоволений грою у першому матчі. Також певною мірою я незадоволений і діями арбітра, бо фол на Ярмоленку там був стовідсотковий. І якщо це не пенальті, то принаймні дуже небезпечний штрафний удар. Ми створили багато моментів, але гра складається із забитих м'ячів, а не зі створених нами можливостей. Ми ще маємо повторну гру, готуватимемося до неї - цей поєдинок ще не закінчено.

Історія протистоянь

Гра у Зальцбурзі стане для суперників лише другим офіційним поєдинком. Перший кілька днів тому завершився у Любліні перемогою «Ред Булл» 2:0.

Прогноз

І Олександр Шовковський, і Пепейн Лейндерс практично в унісон стверджують, що завершилася лише перша серія протистояння. І, незважаючи на вагому виїзну перемогу «червоно-білих», все дійсно зважиться у зустрічі у відповідь. Безумовно, так воно і буде, адже, незважаючи на впевнену за рахунком вікторію австрійців, за грою вони не виглядали так вражаюче.

Можна не сумніватися, що обидві команди докладуть максимум зусиль для того, щоб вийти до групового етапу чемпіонської Ліги й отримати обов'язковий бонус у вигляді 19 млн. євро. Також можна не сумніватися й у тому, що «Динамо» ще не сказало свого останнього слова.

Однак після 0:2 дуже важко повернутись у гру. Після такої поразки «Динамо» ніколи не проходило далі в єврокубках. Навряд чи пройде й зараз.

Але навряд чи й програє. Прогнозуємо, що матч завершиться у результативну нічию.

Орієнтовні склади:

«Зальцбург»: Блазвіх, дер Бремпт, Пьонтковський, Беду, К'єргор, Бідструп, Гурна-Дуат, Чергорд, Терзич, Кунфоло-Ео, Глух.

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Михавко, Попов, Дубінчак, Бражко, Піхальонок, Кабаєв, Ярмоленко, Шапаренко, Ванат.

27 серпня, вівторок

Зальцбург - Динамо
Зальцбург. «Ред Булл Арена». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Халіл Мелер (Туреччина)
ЗАЛЬЦБУРГ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 серпня 2024, 14:51 0

Свену-Йорану Ерікссону було 76 років

Коментарі