Василь РУНІЧ: «В такому стилі, як Зорі, ще не забивав»

Півзахисник «Руха» розповів про гол і старт сезону в УПЛ

В четвертому турі чемпіонату УПЛ «Рух» розтрощив «Зорю» - 3:0 й один з м'ячів записав до свого активу Василь Руніч.

В розмові з кореспондентом Sport.ua універсал львів'ян розповів, що допомогло господарям відсвяткувати вікторію:

- В такому стилі я забив уперше. Це була домашня заготовка: Ярослав Карабін зробив націлену подачу з кутового на ближній кут воротарського майданчика й моє завдання було зіграти на випередження й головою підкорегувати політ м'яча в ближній кут. Такої зухвалості від мене явно не чекав воротар гостей й м'яч затріпотів у сітці. Після - 2:0 стало значно легше.

- Наразі виступи «Руха» нагадують катання на гойдалках: розгром «Оболоні», потім поразка в Черкасах і ось знову крупна звитяга над «Зорею». Чому так?
- Такі перепади не від того, що в нас ціла група провідних гравців травмована. В обоймі «Руха» вистачає кваліфікованих виконавців, є молодь, якій керманич Віталій Пономарьов довіряє. Просто в Черкасах десь наприкінці матчу забракло концентрації, чим суперник й скористався. Прикро, адже відкрили рахунок, могли забити ще. Як кажуть в таких випадках, після повернення додому не обійшлося без розбору польотів, що допомогло нам підійти до вчорашнього поєдинку з максимальною налаштованістю.

- «Рух» з перших хвилин грав активно, позбавивши «Зорю» м'яча. Таким був план на гру?
- Установка була з допомогою інтенсивності, високого пресингу ускладнювати життя гостям, а також завдяки активності крайніх захисників створювати більшість на флангах з подальшими націленими передачами. Такий задум повністю себе виправдав. Ми могли виграти зі ще більшим рахунком, хоча, як на мене, «Зоря» - небезпечний опонент.

- «Рух» зможе закріпитися в чільній групі УПЛ?
- На старті сезону поняття фаворит - відносне. Тим паче, що, наприклад, наш наступний суперник - «Інгулець», вже зарекомендував себе міцним горішком - дав бій «Поліссю», «Кривбасу». Тому ми налаштовуємось на серйозне протистояння. А хто чого насправді вартий, побачимо десь після 7-8 туру.

Раніше ми повідомляли, що можна подивитися найцікавіші моменти матчу 4-го туру УПЛ між «Рухом» і «Зорею».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 серпня 2024, 00:20 7

«Рома» неочікувано програла «Емполі»