Імад АШУР: «Результат вийшов чудовим для всіх»

Головний тренер «Полісся» – про матч з «Оболонню»

Головний тренер «Полісся» Імад Ашур прокоментував перемогу над «Оболонню» (4:0) та хет-трик Олександра Назаренка.

- Імаде, сьогодні сталася розгромна перемога над «Оболонню», мабуть, у вас протилежні емоції від тих, що були тиждень тому після матчу з «Інгульцем»?
- Чому? (сміється) Ми знаходимося в процесі побудови чогось, нам потрібен час для того, щоб була стабільність. Яскраві емоції були тоді і зараз. Нам просто треба рухатися далі в тому напрямку, який ми собі обмалювали і примати будь-які емоції. Не буває хороших чи поганих емоцій, просто інколи вони бувають більше яскравими, а деколи - трохи менше.

- Погодитеся з тим, що сьогодні команді вдалося якщо не все, то дуже багато?
- До встановлення остаточного рахунку переважна більшість речей, про які ми говорили, виконувалася не ідеально, але покращилася точно. Ми нічого не змінюємо від матчу до матчу з точки зору того, в якому напрямку ми хочемо працювати. Це дуже важливо, бо тільки так ми зможемо дістатися до якоїсь цілісної картини. Я вже сьогодні казав, що треба звернути увагу на слова нашого президента після гри з «Шахтарем». Він говорив, що ми тільки щось будуємо і на якісь результати можна буде дивитися у другому колі. Зараз результати будуть різними, як би ми не хотіли вигравати все, але треба це приймати і рухатися далі. Рано чи пізно буде картина, яку вже можна буде називати мінімально цілісною. Мені здається, що це не тільки наша історія, а й взагалі у будь-якому контексті, де ведуться зміни, потрібен час на адаптацію абсолютно всіх. Незалежно від того в нашому чемпіонаті це відбувається чи в іншому, в нашій команді чи якійсь іншій - це нормально. Хотілося б, щоб всі причетні це прийняли. Щоб вони раділи, коли буде така нагода, а коли будуть емоції про які говорили ви, щоб вони приймали їх, робили висновки, щоб рухатися в бажаному напрямку.

- Чи задоволені ви варіативністю гольових атак, адже сьогодні забиті м'ячі були на різний смак?
- Мені здається, у всіх забитих м'ячах було дуже багато спільного: вільний простір, гравець, який у цей простір входить з ідеєю просувати м'яч до чужих воріт та гравець, який своєчасно туди віддає передачу. Добре, можливо, під час другого взяття воріт не було гравця, який би вбігав, але ідея така ж сама: був простір, Олексій його використав з ідеєю просунути м'яч вперед, а попереду були вже тільки ворота. Ця ідея спрацювала, ми завжди хочемо дотримуватися однакових принципів, а потім вони, сподіваюсь, будуть втілюватися в голи, які будуть виглядати інакше, але їх все одно буде щось поєднувати, тобто раціонально гра відповідно до того, що вимагає момент чи епізод.

- Сьогодні Олександр Назаренко хет-триком увірвався в гонку бомбардирів. Наскільки корисно для тренера мати такого гравця, на якого можна покластися в кожному матчі?
- Група гравців, яка є з нами - це всі гравці, на яких ми можемо покладатися. Кожен знаходиться в різному моменті - це нормально, сьогодні Олександр зробив все для того, щоб наблизитися до того простору, який дозволяв йому завершувати максимальну кількість разів. Мені здається, що в нього ще були нагоди. Чудово, що сьогодні це був Саша, я дуже за нього радий, але я так само буду радим за кожного, хто зможе бути ефективним на полі. Ми розуміємо, що персональна ефективність кожного - це мета до якої ми повинні йти. Безумовно, для цього потрібен час, але й бажання від хлопців. Сьогодні ми можемо ці речі поєднати з бажанням рухатися далі, покращуватися та наближатися до цілісної гри. А окремо за Олександра я дуже радий, бо ми знаємо, що для кожного гравця це дуже важливо. Для мене теж важливо, що сьогодні це дозволило здобути позитивний результат для всіх. Окремо хочу подякувати Олександру, але в першу чергу - всій команді, всім, хто підтримує процес та нашим ЗСУ, які взагалі дозволяють бути в цьому процесі.

- Сьогодні більшу частину тайму команда грала в чисельній більшості, наскільки задоволені цим відрізком гри?
- Ми щойно говорили після гри про це. В останній частині гри, дійсно, ми володіли м'ячем - зрозуміло. Скоріше за все, збавити оберти було свідомим рішенням, бо все одно енергії сьогодні ми витратили достатньо і це треба прийняти. З іншої сторони, я ніколи не буду цим задоволений - це нормально. Але я маю розуміти чому так стається, бо ми знаходимося в пошуку наших оптимальних кондицій. Сьогодні, можливо, в якийсь момент суперник дав нам змогу почати ментально відновлюватися та готуватися до наступної гри. Повторюсь: мені категорично це не подобається, але це можна зрозуміти. Якщо це враховувати, то інтенсивність роботи з м'ячем трохи знизилася, але все одно моменти були створені. Звісно, моменти були вже не такими яскравими та й суперник теж адаптувався до ситуації, щоб суттєво не погіршити рахунок і шукати нагоду біля наших воріт. Мені це не подобається, але ми маємо розподіляти наші сили. Ця гра вже позаду, рухаємось далі, готуємось до наступного суперника. Сподіваюся, що останні 20 хвилин додадуться до наступного змагання.

- Після останнього матчу ви казали, що не таким хотіли бачити результат на «Центральному» стадіоні, сьогодні все вийшло?
- Якщо говорити про результат, то результат вийшов чудовим для всіх. Дуже радий, що сьогодні хлопці зробили все, щоб показати ту гру, в напрямку якої ми рухаємось та здобути результат. Мені здається, що ці дві складові мають бути у будь-якому контексті, якщо ми говоримо про змагальне середовище. Хочу привітати всіх, хто причетний до клубу: хлопців, керівництво, вболівальників з сьогоднішнім результатом. Але це сьогодні і це вже в минулому. Ми спокійно працюємо далі, бо ми все ще знаходимось в процесі.

Володимир Клепач Джерело: ФК Полісся
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 серпня 2024, 15:40 6

Фахівець не вірить, що Георгій прогресуватиме