Ще один хет-трик у турі УПЛ. Полісся знищило Оболонь у Житомирі

Виснажена команда Іващенка розсипалась від самого початку

День Незалежності відсвяткували? Полегшений розклад у футбольному календарі на цей день мали? Тож тепер час повертатись до роботи в звичному для справжнього вікенду насиченому ритмі української Прем'єр-ліги. Матчем у Житомирі поміж місцевим «Поліссям» та київською «Оболонню» ми продовжували нашу розповідь про події четвертого туру національної першості.

«Пивовари» приїхали в гості до «вовків» відверто не в найкращому тонусі. І тут до команди Валерія Іващенка питання можуть полягати в тому, чому вони, маючи на думці гру на вихідних, таки дозволили статись не тільки кубковим овертаймам у гостях у ковалівського «Колоса» посеред тижня, а ще й допустили серію пенальті. Нехай і виграла ту дуель «Оболонь», але ж грала основним складом, і так само мала виходити грати проти команди, яка в цей час просто готувалась до конкретного супротивника.

А коли таке співвідношення сил поміж опонентами, то конфузу однієї із сторін майже неможливо уникнути. Це й сталось із «пивоварами» цього разу. Шукати підводних каменів нічого - команди Іващенка банально фізично не вистачило на гру в доволі схожих стартових складах одразу в двох турнірах на початку сезону. І цьому факту ми взагалі жодним чином не здивувались.

«Полісся» ж просто робило свою роботу й чекало на момент, коли через утому в захисті суперників буде з'являтись простір. А як тільки «вовки» це бачили, то м'ячі одразу летіли не просто на завершальну стадію, а одразу у ворота. Як, наприклад, це було під час подачі Гуцуляка з правого флангу на дальню стійку для Назаренка чи дальнього удару Олексія трохи згодом приблизно з того самого місця.

Гості не зрозуміли, як так швидко пропустили два м'ячі, але поїзд уже пішов. Іващенко натомість зреагував одразу - дві заміни, але який у них сенс, якщо знесилена вся команда, а не окремі футболісти групи атаки? Зрештою «Оболонь» так до того нападу й не ходила, а от на власні половині поля продовжувала припускатись помилок. Розрізний пас Бабенка на Назаренка під завісу першого тайму зробив рахунок дуже вагомим у плані майбутньої перемоги господарів.

І цього сценарію було просто не уникнути, бо тільки-но ми ввійшли до другого тайму, як четвертий м'яч опинився у воротах Федорівського. І це знову був той самий Назаренко, який фінтами без дотику залишив позаду себе на правому фланзі купу захисників і потім переграв воротаря, який кинувся до нього аж за межі штрафного. Але хто ж зупинить людину від такого легкого хет-трику?

«Пивовари», можливо, щось і хотіли показати в другому таймі, але як вони мали розганятись, якщо вже на 54 хвилині Грисьо просто втратив зв'язок із реальністю й пішов прямою ногою проти Таллеса у відбирання на чужій половині? Одразу червона картка з'явилась із кишені арбітра й от уже на цьому - точно все в плані цікавих подій у цій грі. Бо далі вже була гра котів із мишами.

Наступними вихідними житомирське «Полісся» поїде в гості до одеського «Чорноморця», а київська «Оболонь» удома гратиме проти луганської «Зорі».

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Майсурадзе - 6,5, Лєднєв - 6,0, Макуана - 6,0, Шастал - 6,0, Йока - б/о.

«Оболонь» (заміни): Теслюк - 5,0, Тарануха - 5,0, Приймак - 5,0, Чернов - 5,0, Осман - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Полісся» - «Оболонь» - 4:0

Голи: Назаренко, 19, 39, 49, Гуцуляк, 23

Попередження: Чоботенко, 45+1, Блізніченко, 45+4, Вітенчук, 82

Вилучення: Грисьо, 54 (грубий фол).

«Полісся»: Волинець - Смоляков, Чоботенко, Віалле, Тейлор (Майсурадзе, 46) - Крушинський (Лєднєв, 46), Бабенко, Таллес Коста - Назаренко (Макуана, 59), Пайшао (Йока, 82), Гуцуляк (Шастал, 72).

«Оболонь»: Федорівський - Грисьо, Дубко, Карась, Мединський - Черненко (Теслюк, 26), Мороз, Вітенчук (Осман, 84) - Блізніченко (Чернов, 69), Суханов (Тарануха, 26), Груша (Приймак, 46).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 12 (7) - 3 (2)
Кутові: 5 - 1
Офсайди: 3 - 1.

ПОЛІССЯ - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 25 серпня 2024, 09:41 2

Через 5 років у рингу повернувся Браянт Дженнінгс

Коментарі