Засновник Telegram Павел Дуров затриманий у Франції

Затримання відбулося 24 серпня ввечері в аеропорту Ле-Бурже у передмісті Парижа

Засновник і гендиректор Telegram Павел Дуров затриманий 24 серпня ввечері в аеропорту Ле-Бурже в передмісті Парижа.

Повідомляється, що Дурова затримали близько 20:00 за місцевим часом, коли він зійшов зі свого приватного літака на злітно-посадкову смугу в аеропорту Ле Бурже. 39-річного росіянина з французьким паспортом супроводжували його охоронець та жінка.

Дуров був зареєстрований у картотеці осіб, що розшукуються, і прибув з Азербайджану. Франція раніше видала ордер на його розшук.

Слідчі вважають, що відсутність у Дурова співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram, роблять його співучасником наркоторгівлі, різних злочинів та шахрайства, йдеться у публікації.

У Франції звинувачують Дурова в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання Telegram обміну повідомленнями своїми підписникам, не здійснював модерацію сервісу та не співпрацював зі слідством.

«Досить безкарності Telegram», - сказав один із слідчих, який був здивований тим, що мільярдер, знаючи, що його розшукують у Франції, все одно вирішив приїхати до Парижа. «Можливо, через почуття безкарності», - припустило одне із джерел, близьких до справи.

25 серпня Дуров має постати перед слідчим суддею перед можливим висунення звинувачення за цілу низку злочинів. Його досудовий висновок після висунення звинувачення фактично не викликає жодних сумнівів, йдеться у публікаціях преси.

Микола Степанов Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 серпня 2024, 09:17 5

Арена «Сигнал Ідуна Парк» очолила рейтинг

Коментарі