ПІДРУЧНИЙ: «Дуже круто, коли лунає гімн на твою честь»

Українець став чемпіоном світу 2024 з літнього біатлону в суперспринті

Український спортсмен Дмитро Підручний поділився враження від гонки, після того як став чемпіоном світу в літньому біатлоні в суперспринті.

- Дмитре, вітаємо із перемогою! Сьогодні у вас було дві гонки, тож спочатку, як пройшла кваліфікація?

- Дякую за привітання. Кваліфікаційна гонка пройшла не зовсім так, як мені хотілося б, були складні погодні умови, сильний вітер, важко з ним було поратися. Хід по трасі мене задовільнив, я зумів поборотися за кращу позицію в гонці, щоб мати кращу позицію потім у фіналі. У фіналі погодні умови ще більше погіршилися, та я зробив певні висновки при підготовці до гонки.

- Що робили між стартами?

- Я пообідав, ліг поспати. Перед фіналом трохи важко було, адже це друга гонка за один день, вона завжди мені важче дається. Було складніше у плані ходу, та я намагався розподілити сили рівномірно, адже у фіналі ти вже працюєш не на час, а на результат. Концентрувався на стрільбі та підходах до вогневого рубежу.

- Ви сказали, що вітер був сильний, як вдалося налаштуватися, адже у фіналі ви показали хорошу стрільбу? Один промах при такій погоді - це високий результат.

- Вітер був дуже сильний із правої сторони, до того ж поривчастий, що тільки додавало складності в стрільбі. Так, один промах - це небагато, але він як і у кваліфікації, був останнім. Треба його відпрацьовувати краще. Та стійку мені вдалося добре пройти, я старався відпрацьовувати кожен постріл. Тим більше, що бачив: лідери переді мною робили промахи. Тож з нулем на стійці я можу боротися за високе місце, і це вилилося у перемогу.

- Тут, в Отепяя, зараз не дуже жарко, як вам така погода?

- Для мене вона ідеальна, не спекотно, і легше організму переносити навантаження.

- На виході зі стадіону після останньої стрільби ви бачили, що йдете першим, хто біг слідом і на якій відстані?

- Так, я бачив, що вийшов першим, адже на перших трьох установках були промахи, і суперники б не встигли так швидко пройти штрафні кола, бачив також Артема Тищенка та чеха, які виходили за мною. Тож з перших метрів я включив максимальну передачу аби зробити запас перед фінішною прямою. Був дуже радий, що Артем був другим і поборовся за срібло. Це дуже приємно, коли твій товариш по команді фінішує з тобою на подіумі.

- Поділіться емоціями від церемонії нагородження, адже ви стояли з двома прапорами, ще й у день Прапора, над стадіоном лунав гімн України…

- Це дуже приємно, особливо у такий день, ще й напередодні Дня Незалежності, яку ми зараз захищаємо. Дуже круто, коли лунає гімн у твою честь, і ти із товаришем по команді стоїш на двох найвищих місцях. Це дуже мотивує рухатися далі. Далі радувати наших воїнів, наших вболівальників та країну і продовжувати боротися.

Микола Степанов Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 серпня 2024, 09:24 39

Олексій Сливченко шукає відповідь на питання: чи позначиться на роботі боснійця суботнє фіаско

Коментарі