Усик та Харлан отримали Орден Свободи з рук Президента України

Найкращі українські спортсмени нагороджені у День незалежності

Українські спортсмени - боксер Олександр Усик та фехтувальниця Ольга Харлан - відзначені почесними відзнаками з нагоди 33-го Дня Незалежності.

Олімпійські чемпіони отримали Орден Свободи - державну нагороду, якою відзначають за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав, свобод людини і громадянина.

Ольга Харлан на літній Олімпіаді-2024 принесла збірній України дві нагороди, зокрема зробила внесок у золото жіночої команди шаблісток. Із шістьма медалями за кар'єру фехтувальниця встановила рекорд України за числом олімпійських нагород.

Олександр Усик - непереможений чемпіон світу з боксу. У травні 2024 року українець став першим абсолютним чемпіоном в історії надважкої вагової категорії, який об'єднав одразу чотири пояси, коли переміг британця Тайсона Ф'юрі.

У серпні Харлан та Усик також отримали від Президента України Володимира Зеленського іншу почесну відзнаку Національна легенда України, якою нагороджують громадян за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, вагомий внесок у розвиток національних спорту, економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я.

За підсумками Олімпійських ігор-2024 у Парижі Ольгу Харлан також нагородили пам'ятним знаком Хрест пошани від Служби безпеки України.

Орден Свободи в історії України серед представників спорту також отримали екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко (2017 рік), багаторазовий чемпіон світу зі стрибків із жердиною Сергій Бубка (2021).

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 серпня 2024, 07:15 7

Україна залишається на 20-й позиції у 5-річній таблиці коефіцієнтів УЄФА

Коментарі