Маріно ПУШИЧ: «Давайте зараз не говорити про Лігу чемпіонів для Шахтаря»

Тренер оцінив поразку у матчі УПЛ з 7 голами

Шахтар у матчі чемпіонату України програв Олександрії 3:4, а тренер Маріно Пушич переконаний, що команді зараз не варто думати про Лігу чемпіонів, де незабаром відбудеться жеребкування основного етапу.

- Чого не вистачило вашій команді, яка готується до виступів на основному етапі Ліги чемпіонів, щоб, ведучи в рахунку 2:0, досягти прийнятного для себе результату?
- Я і моя команда не повинні думати про європейські змагання станом на цю мить. Зараз ми зайняті грою на рівні національного чемпіонату, який є насправді складним. Це перше. По-друге, коли ви граєте в такий чудовий футбол, як ми зіграли у першій половині зустрічі, маючи перевагу 2:0, і опісля робите з нічого подарунки супернику, таким чином ви також надаєте їм можливість перевернути гру в плані моралі. І коли стається щось подібне - ви граєте фантастично, перемагаєте з рахунком 2:0, повністю контролюєте гру і потім помиляєтесь таким чином, - у такому випадку давайте не будемо вести мову про Лігу чемпіонів. І якщо це відбувається, звичайно, не обійшлось без долі везіння, але і його потрібно заслужити. Після цього ви пропускаєте гол із відстані десь у 25 метрів, ударом здалеку, і, як наслідок, повинні починати все із самого початку. І ми були налаштовані на другу половину зустрічі, хоча це й складно, коли ви перемагаєте 2:0, бачити потім на табло 2:2, це викликатиме у вас справжнє здивування, це дійсно складно для вашої команди. Цілком імовірно, що ми здатні повністю переграти суперника, але й також допомогти йому повернутись до гри.

Отже, висновок буде таким, що, звичайно, команді зараз бракує стабільності, тому що, коли ви проводите першу частину гри на такому рівні, як сьогодні, ви повинні втримувати рахунок 2:0 і, можливо, навіть покращувати здобутий результат. Проте, як наслідок, нам довелося починати все спочатку в другій половині гри. Момент із призначеним пенальті став роковим для нас. Я переглядав момент згодом, це пенальті, жодних питань до арбітра. Але після 2:0, усієї переваги по грі вже із 46-ї хвилини ви поступаєтесь 2:3 - авжеж з огляду на психологію ви опиняєтесь у стані катастрофи. Ми пробували все, старалися, випустили всіх наших атакувальних гравців, могли відзначатися раніше. Коли програвали вже 2:4, то виконали заміни, посилили атакувальну ланку, але ми програли цю гру в першому таймі, і те, що ми зробили, - у це складно повірити.

Отже, я вважаю, що те, що сталося сьогодні, - повністю провал однієї команди. Я надзвичайно розчарований, для мене це значно гірше, аніж почуватися злим.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 серпня 2024, 03:40 0

Турецький суддя раніше обслуговував спаринг між збірними росії та Сербії

Коментарі