Кривбас – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда з Кривого Рогу четверта в УПЛ, а петрівці тільки 13-ті

У неділю, 25 серпня, відбудеться матч 4-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Кривбас» Кривий Ріг та «Інгулець» Петрове. Поєдинок пройде в Кривому Розі на полі стадіону «Гірник». Початок - о 18:00 за київським часом.

Кривбас

«Кривбас» із Кривого Рогу розпочав новий сезон в Українській Прем'єр-лізі у 2/3 від бажаного - спочатку здобув перемогу, потім програв і знову виграв. Як наслідок, маючи 6 очок із дев'яти можливих, він у турнірній таблиці після 3-х турів посідає 4-ту позицію.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Стартував «Кривбас» у сезоні-2024/2025 домашньою грою з «Чорноморцем», в якій здобув перемогу з рахунком 1:0. Після цього підопічні Юрія Вернидуба переключилися на кваліфікацію Ліги Європи, де в підсумку не пройшли випробування чеською «Вікторією Пльзень». Після матчу в УПЛ з одеситами «Кривбас» у першій грі з чехами програв 1:2 нібито вдома, а за тиждень поступився і в Чехії - 0:1. У проміжку між двома цими поєдинками криворіжці в чемпіонаті країни поступилися у Львові «Карпатам» із рахунком 0:3. Тобто, після матчу-відповіді з «Вікторією Пльзень» в пасиві у команди Вернидуба була серія з трьох поразок поспіль.

Знявся «Кривбас» із низки невдалих зустрічей у 3-му турі УПЛ, коли в Рівному обіграв «Верес» - 2:0. На розчарування шанувальників команди, продовження приємної серії не відбулося. З Рівного криворіжці вирушили до Кошице, де в номінально домашньому матчі плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій зустрілися з іспанським «Бетісом» і програли 0:2. За тиждень в Іспанії (29 серпня) команди зіграють повторно й остаточно розіграють путівку до основного раунду євротурніру.

Таким чином, наразі «Кривбас» провів у всіх турнірах сезону-2024/2025 6 матчів, у яких здобув дві перемоги і 4 рази програв (три - в єврокубках, 1 - в УПЛ).

У майбутньому матчі партнерам по «Кривбасу» точно не допоможе захисник Олександр Романчук. Він дискваліфікований після вилучення у грі з «Вересом». Утім, думається, що Вернидуб знайде йому заміну, оскільки ростер команди не з нечисленних. Влітку клуб підписав того ж Романчука (колишній клуб «Дебрецен»), а також Олександра Драмбаєва, Бакарі Конате, Ігоря Снурніцина, якого, втім, уже відпустив на всі чотири сторони, Маттео Аморозо і Оче Очовечі. Своєю чергою, пішли з «Кривбаса» Данило Бескоровайний, Натаніель Сантіні, Конаду Ядом, Микита Татарков, Денис Шевченко, Віктор Близниченко та Роман Дебелко.

Інгулець

Петровський «Інгулець» цього літа повернувся до Української Прем'єр-ліги після річного «стажування» у Першій лізі, яку він за підсумками кампанії-2023/2024 виграв, залишивши позаду себе грізні «Карпати» зі Львова.

Під час підготовки до сезону-2024/2025 «козаки» пережили зміну головного тренера - Владислав Лупашко залишив клуб, спокусившись на пропозицію від... «Карпат», і підвищився в класі саме з львівською командою, а не з «Інгульцем». Замінив Лупашка колишній головний тренер «Миная» Василь Кобін.

Під його керівництвом петрівці взяли непростий старт. У трьох стартових поєдинках чемпіонату вони набрали 2 очки і посідають після 3-х турів 13-те місце. Стартував «Інгулець» із поразки в Києві від «Зорі» (1:2), пропустивши вирішальний гол у компенсований час. Потім були нічиї в Ковалівці з «Колосом» (0:0) і в Житомирі з «Поліссям» (1:1). Зараз на петрівців чекає гра в гостях із «Кривбасом». Виходить, команда в новому сезоні ще жодного разу не зіграла на своєму полі.

Цього тижня «Інгулець» провів також у гостях матч 3-го раунду розіграшу Кубка України - у Городенці з місцевим «Пробоєм» із Другої ліги. Кобін у зустрічі вдався до ротації складу, що позначилося на грі команди та результаті матчу - петрівці програли в серії пенальті (2-4) після нічиєї 2:2 в основний і додатковий час поєдинку.

Статистика зустрічей

«Кривбас» та «Інгулець» провели між собою в Українській Прем'єр-лізі два поєдинки - обидва в сезоні-2022/2023.

У поєдинку першого кола в Кривому Розі з рахунком 2:1 переміг «Кривбас», а матч другого кола на полі «Інгульця» завершився внічию 0:0.

Варто зазначити, що цього літа під час підготовки до нового сезону команди провели товариський поєдинок. Завершився він із рахунком 3:1 на користь команди з Кривого Рогу.

Прогноз на протистояння

«Кривбас» вважається фаворитом матчу, що цілком закономірно й обґрунтовано. Однак важливим для нього буде те, як зможуть відновитися гравці після матчу відбору Ліги конференцій із «Бетісом». Зустріч з «Інгульцем» буде у підопічних Юрія Вернидуба на третій день плюс у них буде дорога з Кошице до Кривого Рогу.

У втомі суперника вбачається шанс для «Інгульця». Хоча і без цього команді Кобіна під силу добре попити кров фавориту. Виходячи з цього, у поєдинку можна очікувати на нічию.

Орієнтовні склади:

Кривбас: Кліщук - Бандейра, Драмбаєв, Стецьков, Дібанго, Кожушко, Бізімана, Кузик, Соса, Микитишин, Твердохліб.

Інгулець: Паламарчук - Дубілей, Шершень, Вілівальд, Мельничук, Білоцерковець, Лісняк, Пятов, Богунов, Козак, Волохатий.

25 серпня, неділя

Кривбас - Інгулець
Кривий Ріг. «Гірник». 18:00
ТБ-трансляція - UPL.TV
КРИВБАС - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 серпня 2024, 00:55 5

За словами коуча, помилки пов'язані не з якістю, а з нечітким прийняттям рішень