Олександрія – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перед очним протистоянням суперники перебувають на чолі турнірної таблиці Прем'єр-Ліги

4-й тур української Прем'єр-Ліги відкриється 24 серпня в Олександрії, де місцевий однойменний клуб прийматиме донецький «Шахтар». Обидві команди зараз розташувалися на перших двох рядках турнірної таблиці. Але якщо підопічні Руслана Ротаня набрали 6 очок в двох матчах, то гірники мають дві перемоги та одну поразку після трьох проведених поєдинків.

Олександрія

У першому турі цьогорічного чемпіонату «Олександрія» не виступала, оскільки її матч із «Динамо» перенесено на пізніший термін. Натомість у другому турі олександрійці в гостях перемогли «ЛНЗ» 2:0. А минулого тижня теж на виїзді завдали поразки луганській «Зорі» 2:1. Зазначимо, що у цих матчах по два голи забили Кирило Ковалець та бразильський легіонер Безерра.

Можна припустити, що для більшості шанувальників футболу такий старт «Олександрії» виявився несподіваним. По-перше, підготовка до нового сезону проводилася без особистої присутності Руслана Ротаня, який разом зі збірною України готувався до Олімпіади у Франції, а, по-друге, у міжсезоння команду залишив один із провідних гравців Владислав Калітвінцев, котрий вже офіційно підписав контракт з харківським «Металістом 1925». Проте тренерському штабу вдалося підсилити деякі позиції, запросивши таких відомих в Україні футболістів, як Артем Шабанов, Дмитро Мишньов та Олександр Філіппов. І це дає позитивний результат.

А цього тижня в «Олександрії» з'явився ще один новий гравець. Це 26-річний півзахисник Артем Козак, який минулого сезону виступав за житомирське «Полісся». У своєму попередньому клубі він забив 4 голи та зробив 5 результативних передач.

Шахтар

Початок нового сезону у чинного чемпіона країни вийшов якимсь невиразним. У першому турі в Полтаві гірники розгромили «Ворсклу» з рахунком 5:0, показавши досить добротний футбол. Однак потім була поразка від «Полісся» 0:1 і дуже складна, можна сказати, вимучена перемога над дебютантом Прем'єр-Ліги київським клубом «Лівий Берег» з мінімальною перевагою 1:0.

Деяке пояснення цим перепадам дають травми та хвороби, що трапились останнім часом у гравців «Шахтаря». Так, з різних причин випадали з гри (а в деяких випадках ще продовжують лікуватися) Олександр Зубков, Дмитро Криськів, Марлон, Мар'ян Швед, Микола Матвієнко, Іраклі Азаров. Причому на даний момент саме центральний захисник і капітан гірників Матвієнко разом із Данилом Сіканом є найкращими бомбардирами команди цього сезону. Також побачили ми дебют у складі «Шахтаря» хорватського гравця оборони Бартола Франьїча, але було видно, як йому ще складно адаптуватися у компанії з новими партнерами і особливою надійністю у грі з киянами він не відзначався.

Втім, характерною рисою донецького клубу завжди була довга лава запасних, і хтось із футболістів обов'язково цим намагався скористатися, коли приходила його черга замінювати гравців основи. Напевно, так буде і цього разу. В усякому разі, вже зараз непогано виглядають Егіналду і Педріньо, які поки не мають твердого місця у стартовому складі. Та й, звичайно ж, ще не сказали свого слова лідери гірників, які поки що не набрали належних кондицій. Насамперед, йдеться про Георгія Судакова, Тараса Степаненка, Артема Бондаренка, Юхима Коноплю, а також Кевіна і Траоре. Цілком можливо, що на пік своєї форми вони вийдуть ближче до старту у Лізі чемпіонів.

Статистика матчів

Напевно, всім пам'ятна остання зустріч цих суперників в Олександрії у лютому нинішнього року. Тоді гра завершилася внічию 0:0. Але буквально наступного дня стало відомо про те, що у складі господарів поля в матчі брав участь Іван Калюжний, документи якого не були належним чином оформлені в УПЛ. В результаті «Олександрії» було зараховано поразку з рахунком 0:3. З урахуванням того поєдинку команди грали одна з одною у Прем'єр-Лізі 30 разів. «Шахтар» має 21 перемогу, олександрійці три і ще 6 матчів закінчилися внічию. У першому колі попереднього чемпіонату гірники досягли успіху 2:1. У них відзначилися Сікан та Траоре, а у суперників гол забив Скорко.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Єрмаков, Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко, Калюжний, Ковалець, Шостак, Шулянський, Філіппов, Безерра

«Шахтар»: Різник, Конопля, Франьїч, Бондар, Енріко Педро, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Егіналду, Педріньо, Сікан

Прогноз на протистояння:

Сподіватимемося, що цього разу у всіх футболістів документи оформлені правильно і змінювати результат після фінального свистка не доведеться. А якщо серйозно, то гра має вийти дуже цікавою. «Олександрія» ще очок у нинішньому чемпіонаті не втрачала і, напевно, не збирається це робити в майбутньому поєдинку. Щодо «Шахтаря», то два останні матчі команда провела не зовсім вдало. Тому час вже показувати свій справжній чемпіонський характер. Припустимо, що гості все ж таки досягнуть успіху з рахунком 2:1.

24 серпня, субота

«Олександрія» - «Шахтар»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ОЛЕКСАНДРІЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 серпня 2024, 23:59 0

Голи для лондонської команди забили Крістофер Нкунку та Ноні Мадуеке