Віталій ПОНОМАРЬОВ: «З часом Рух боротиметься за призові місця»

Тренер львів'ян прокоментував підготовку до гри проти «Зорі»

Головний тренер львівського «Руху» Віталій Пономарьов розповів, як команда готується до гри 4 туру Української Прем'єр-ліги проти «Зорі», що відбудеться в неділю, 25 серпня.

«В попередньому матчі з ЛНЗ результат був негативний. Команді трохи не вистачило сил наприкінці матчу, але я все одно вдячний хлопцям за цей поєдинок. До рахунку 1:1 ми демонстрували досить хорошу і якісну гру, наші футболісти створювали багато моментів. Головне - зробити правильні висновки, виправити помилки та рухатись далі.

Ми постійно аналізуємо наші ігри та тренувальний процес. Звичайно, хочеться, щоб наші футболісти допускали якомога менше браку, але це футбол і помилки - одна зі складових цієї гри. На жаль, ми помиляємося в простих ситуаціях. У нас дуже молода команда і це, власне, впливає на природу цих помилок: психологія та, звичайно, досвід. Я впевнений, що хлопці постійно прогресуватимуть й з кожною грою команда буде лише сильнішою.

Зараз ми готуємося у звичайному режимі до гри із «Зорею». «Рух» не повинно збивати те, що в команді багато травмованих футболістів. Шкода, що не всі хлопці можуть допомогти в команді, але це також досвід для нас - ми повинні виходити з будь-якої складної ситуації. Та можу пообіцяти, що «Рух» в будь-якому випадку не буде здаватись і завжди гратиме на перемогу.

У тренувальному процесі тренерський штаб слідкує за молоддю з «Руху» U-19 та «Руху-2». Ці хлопці можуть потрапити в заявку й за певних обставин навіть зіграти за першу команду, якщо вони будуть до цього готові. На жаль, в нас зараз багато травмованих футболістів. Але водночас це шанс для цих юних вихованців Академії проявити себе. Чи скористаються вони ним - залежить від гравців. У минулому чемпіонаті в нас була схожа ситуація: багато досвідчених футболістів не потрапляли в основний склад й ми довірилися молоді, яка вже за рік стала вважатись основою «Руху», адже ці хлопці добре себе зарекомендували. Та для цього потрібен час і віра в стратегію, яку обрав клуб. Якщо ці гравці отримають необхідний досвід, то з часом «Рух» боротиметься за призові місця в чемпіонаті. Це буде не сьогодні, але наша молодь має хороші перспективи.

Щодо майбутнього суперника, то «Зоря» має хорошу команду з великою кількістю сильних легіонерів. Луганці завжди дуже потужно виступають в УПЛ й багато років поспіль займали призові місця. В цьому сезоні «Зоря» також непогано стартувала, тому ми готуємося до серйозного матчу. В їхньому складі є індивідуальності, на яких треба звернути увагу. Легкою ця гра для нас однозначно не буде», - сказав Пономарьов.

Сергій Рип'юк Джерело: ФК Рух Львів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 22 серпня 2024, 22:45 3

У секторі для стрибків у висоту олімпійська чемпіонка показала результат 1.99 м