Патрік ВАН ЛЕУВЕН: «Не очікував, що пропустимо два голи до десятої хвилини»

Тренер оцінив невдалий дебют

«Металіст 1925» у матчі Кубка України програв «Вересу» з рахунком 0:4. Ця гра стала першою на чолі харків'ян для наставника Патріка ван Леувена.

- Я б хотів розпочати краще, але у нас було всього два дні з командою. Ми намагались пояснити нашу структуру гри, розуміли що буде важкий матч. Бо важко швидко перейти на іншу модель побудови гри, зрозуміло, що будуть помилки. Звичайно, я не очікував, що вже до десятої хвилини ми будемо поступатися з різницею у два м'ячі. У перерві я казав гравцям, що ви створили декілька нагод, будуть моменти і в другому таймі, не хвилюйтесь, грайте спокійно і ми зможемо змінити рахунок. Розпочали непогано, створили декілька моментів, а в суперників і моментів було не так багато, але вони майже всі їх зуміли використати. Проте третій гол все вирішив. Плюс видно, що гравцям важко в фізичному плані. У нас зараз буде пауза, буде час плідно попрацювати і підійти готовими до наступної гри чемпіонату.

- Ви тільки пару днів з командою, але і до цього результати були не надто вдалі. На вашу думку, у чому причина? Гравці-то зібрані якісні?

- Я деяких гравців знав і до цього, з більшістю тільки знайомлюсь. Я впевнений - успіх до нас прийде. Вони показують певний рівень, але футболісти зараз дуже нестабільні, це як через фізичний стан, так і через ментальний стан. Це нам треба змінити, щоб вони почали в себе повірили після серії невдач. Сьогодні всі голи - це наші помилки, по грі суперник не був сильнішим за нас, окрім моментів з голами, ми майже не дали «Вересу» нічого створити. Зараз зробимо аналіз матчу, уважно розберемо наші помилки у захисті, та в інших частинах поля.

- Сьогодні Володимир Салюк вийшов на позиції опорного півзахисника. Чиє це рішення, адже він ніколи не грав на цій позиції?

- Це моє рішення, я добре знаю манеру гри Салюка і що всі звикли його бачити у центрі захисту, а ще що він любить і вміє працювати вперед. Ми сьогодні заявили Снурніцина, я розраховував, що трійка Імереков-Снурніцин та Салюк попереду, вони закриють атакувальних гравців «Вереса». На сьогодні я не бачив сильного гравця в опорну зону, є молоді хлопці із другої команди. Будемо працювати.

- Як вам гра Салюка у новому амплуа?

- Він старається, хоче приносити користь команді. Але він ще повністю фізично не готовий, плюс нова позиція, ще немає автоматизму у діях. Будемо над цим працювати.

Іван Зінченко Джерело: ФК Металіст 1925
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 серпня 2024, 02:01 3

Гравець – про першу гру раунду плей-оф відбору Ліги чемпіонів