Олег ФЕДОРЧУК: «Кривбасу треба уникнути репутаційних ризиків»

Відомий тренер та експерт – про виступ українців в єврокубках

22 серпня в словацькому Кошице відбудеться перший поєдинок раунду плей-оф кваліфікації Ліги конференцій з футболу між «Кривбасом» та іспанським «Бетісом».

В розмові з кореспондентом Sport.ua відомий тренер і експерт Олег Федорчук поділився своїми очікуваннями від протистояння в Словаччині:

- Вважаю, що Юрій Вернидуб, очоливши «Кривбас», за короткий період часу виконав величезний обсяг роботи. Як на мене, минулого сезону криворіжці стрибнули вище голови, фінішувавши третіми в чемпіонаті УПЛ і завоювавши право виступати в Лізі Європи. Але після двох поразок поспіль від «Вікторії» з Чехії й вильоту до Ліги конференцій «Кривбас» може потерпати від репутаційних ризиків.

- Що ви маєте на увазі?
- Команда, яка хоче бачити у своїх лавах якісних легіонерів, повинна, передусім, гідно виступати на міжнародній арені. Все ж, ні для кого не секрет, що з різних причин - найголовніша - російська агресія, рівень УПЛ бажає кращого. Ось чому в найближчих протистояннях з «Бетісом» криворіжці повинні зіграти через не можу й скористатися перевагою в функціональній підготовці та ігровій практиці. Все ж, чемпіонат в Іспанії тільки набирає розгону.

- Як ви оціните дії «Кривбаса» на старті сезону?
- Криворіжцям бракує стабільності, звідси й перепади в грі, провалені другі тайми. Дії футболістів «Кривбаса» наразі не є збалансованими, найбільше турбують прогалини в центрі оборони. Інколи, складається враження, що їхній захист нагадує такий собі прохідний двір. Ось чому сьогодні дуже багато важитиме, чи не бракуватиме підстраховки в обороні, як захищатиме свій пост воротар.

Однією з чеснот «Кривбаса» є харизма його головного тренера, Юрія Вернидуба. Пригадується, коли він був біля керма «Зорі», то луганчани часто змушували рахуватися з собою більш імениті команди в єврокубках.

Сподіваюся, що цей досвідчений наставник знайде потрібні слова й рішення, як при підготовці, так й під час баталій з «Бетісом».

Можна погодитись з тим, що саме іспанський клуб - фаворит в цих поєдинках, але я не вважаю становище «Кривбаса» безнадійним.

Раніше ми повідомляли, де дивитись онлайн матч кваліфікації Ліги конференцій «Кривбас» - «Бетіс».

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 серпня 2024, 07:30 0

Відомий промоутер виділив Менні Пак'яо

Коментарі