Відомий експерт назвав причини поразки Динамо від Зальцбурга

Олег Федорчук – про першу зустріч команд у ЛЧ

Відомий тренер і авторитетний футбольний експерт Олег Федорчук поділився думкою про перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів між «Динамо» і «РБ Зальцбург», у якому перемогли австрійці з рахунком 2:0.

- Якщо об'єктивно, то ми по грі однозначно на гол награли, але Зальцбург - на два. Динамо виглядало дуже яскраво, але без форварда очікувати на забиті м'ячі дуже важко.

Цікаво, що після двох забитих м'ячів Зальцбург зробив заміни і вже догравав гру, маючи ще нагоди. Тому те, що Динамо в кінцівці мало перевагу, це, швидше за все, австрійці по рахунку грали.

- А що можете сказати про Зальцбург, як команду? Чи переважає вона за класом Динамо?

- Якщо брати перспективи, то Зальцбург вище, тому що в них дуже молодий склад. Взагалі, дуже цікава команда. Але це, можна сказати, друга команда Лейпцига (напередодні матчу 5-6 гравців гостей були травмовані). Тому мені дуже сподобалося. І ще Зальцбург подібний до збірної Австрії, яка теж досить впевнено грала на Євро-2024.

Вони сповідують дуже цікавий футбол, у нас в чемпіонаті ніхто так не грає. Гравці дуже великими силами вибігають і ти не знаєш, від кого чекати прориву. Це така тактика, яку зараз наші ЗСУ демонструють.

А ще мене здивувало Динамо. Головний тренер і гравці говорили, що Зальцбург - дуже швидка команда, а ми їх зустрічали дуже далеко від воріт. Тактика, яку вибрало Динамо, дуже ризикована. Якщо провести аналогію з боксом, то це якщо ти знаєш, що у суперника нокаутуючий удар з лівої, але все лізеш і лізеш під ліву.

- Так і хочеться порівняти цей Зальцбург з грою Динамо Валерія Лобановського. Наскільки це доречно?

- Дійсно, щось є. Зальцбург веде боротьбу за простір у першу чергу. Дуже багато тренерів помиляються, коли говорять, що той, хто володіє м'ячем, володіє грою. Насправді ж головне - володіти простором і часом. Так Лобановський завжди і говорив.

Якщо у тебе є швидкість, то тобі потрібен простір. А якщо ти хочеш мати простір, то ти повинен вибігати зі своєї половини. Тобто діяти другим номером, але при цьому володіти ініціативою. У такому випадку ти сам вирішуєш, коли команда суперника матиме володіння. Так Лобановський і робив. Його команда віддавала м'яч, але володіла ініціативою, - розповів Федорчук.

Раніше Олег Федорчук поділився думкою про присутність сина Андрія Шевченка, Крістіана, у збірній України U-19.

Юрій Остроумов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 серпня 2024, 09:44 14

Кияни програли у першому матчі 0:2

Коментарі