Екс-гравець Динамо: «Давно матчі киян не викликали такого інтересу»

Михалик оцінив майбутній поєдинок плей-оф Ліги чемпіонів

21 серпня в польському Любліні відбудеться перший поєдинок плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів між київським «Динамо» та австрійським «Зальцбургом».

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець збірної України та «Динамо» Тарас Михалик розповів, що може допомогти киянам схилити шальки терезів на свій бік:

- Вже давно виступи динамівців на міжнародній арені не викликали такий інтерес й не очікувались з таким нетерпінням. Це можна пояснити не тільки впевненим подоланням перешкод на єврокубковому шляху, а й високим рівнем гри, який демонструють підопічні Олександра Шовковського останнім часом. І важливо, що їм немає значення, де грати: в Любліні чи на полі суперника. Це свідчить про те, що дії динамівців не тільки стали більш збалансованими, а й психологічно команда зміцніла.

- Проте, на думку багатьох експертів, сьогоднішній опонент сильніший, ніж попередні - «Партизан» та «Глазго Рейнджерс».

- Знаєте, це все відносно, бо на цьому етапі слабких візаві вже просто не буває. Адже до основного етапу найпрестижнішого континентального турніру залишилося подолати ще один раунд. Початково саме від цього й треба відштовхуватись. З іншого боку, і динамівці в кожному поєдинку збагачувалися міжнародним досвідом, беручи на замітку все цінне з багажу суперника. Зокрема, бачу, що дії киян стали більш різноманітними, додали і в мобільності, що створювало проблеми візаві. На мою думку, «Зальцбург» не є фаворитом в протистоянні з «Динамо».

- Тоді за рахунок чого динамівці можуть схилити шальки терезів на свій бік?

- У киян більш досвідчений склад, а в «Зальцбурзі» ще не завершилася зміна поколінь.Треба постаратися цим скористатися. Я переконаний, що тренерський штаб киян знає про заточеність австрійської команди на атаку. Тому слід подбати не тільки про максимальну концентрацію, надійну підстраховку біля своїх володінь, а й знаходити вільні зони в шикуваннях «містян», коли вони будуть наступати великими силами. Командна гра не повинна давати збоїв.

Нарешті, важливо, щоб й Фортуна частіше посміхалася киянам. Згадаймо попередню гру «Динамо» в Глазго. Суперництво точилося з перемінним успіхом, але на початку другого тайму гості неочікувано опинилися в більшості, що допомогло перехопити ініціативу й забити двічі. Чи здивують керманичі якимись домашніми заготовками - побачимо вже на футбольному полі. Шанси суперників в сьогоднішньому матчі оцінюю, як рівні.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 серпня 2024, 09:28 4

Хірн очікує, що Ентоні поб'ється з Ф'юрі