Кривбас – Бетис. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій

З надією на диво. І на наш характер

22 серпня у словацькому Кошице у рамках четвертого раунду кваліфікації Ліги конференцій «Кривбас» зіграє перший поєдинок проти іспанського «Бетиса». Початок зустрічі - о 21.00 за київським часом.

Кривбас

Нинішню єврокампанію наш бронзовий призер починав «поверхом» вище - з кваліфікації Ліги Європи. Однак чеська «Вікторія» виявилася непереборним бар'єром для підопічних Юрія Вернидуба: поразки в обох матчах (1:2 та 0:1).

І хоча місцями «Кривбас» продемонстрував змістовну гру у протистоянні з бронзовим призером минулого чемпіонату Чехії, схилити шальки терезів на свою користь нашій команді не вдалося.

Тепер доведеться спробувати щастя у кваліфікації Ліги конференцій. Однак у разі невдачі цього разу «Кривбас» не матиме запасного аеродрому: той, хто програє дуель, вилітає з єврокубків.

Минулими вихідними команда Вернидуба провела матч третього туру УПЛ. «Кривбас» гостював у «Вереса». І переміг 2:0. Таким чином, криворіжці трохи підсолодили свою гіркоту від крупної поразки у попередньому турі - від «Карпат». Та й від вильоту від «Вікторії».

Напередодні поєдинку проти «Бетиса» криворізький клуб звернувся з офіційним запитом до УЄФА щодо заміни арбітра у майбутньому єврокубковому матчі. Справа в тому, що турецький рефері Арда Кардешлер, призначений на матч «Кривбас» - «Бетис», нещодавно обслуговував «братський» поєдинок рашистів та збірної Сербії. «Кривбас» вважав обурливим факт призначення на гру суддю, котрий заплямував себе співпрацею з росією. Поки що відповіді від УЄФА не надійшло.

Що стосується лазарету «Кривбаса», то поза грою через травми Якимець і Твердохліб.

Крім того, клуб припинив співпрацю «за взаємною згодою» зі Снурніциним, якого підписали цього літа.

Бетис

«Хороший і потужний суперник. Вони грають у дещо інший футбол - контроль м'яча, передачі. Буде непогана гра, я думаю цікава», - так озвався про суперника головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб. І додав: «де б я не працював, завжди трапляються такі складні опоненти».

Так, складнішого жереба для нашого бронзового призера на вирішальній фазі боротьби за груповий турнір Ліги конференцій годі собі й уявити. Вже сам факт суперника із іспанського елітного дивізіону говорить сам за себе. Ну, ми всі чули про останні досягнення іспанського футболу - і клубного, і на рівні збірних.

Очолює команду із Севільї справжній гуру тренерського цеху - чилієць Мануель Пеллегріні. Свого часу цей фахівець очолював найсильніші клуби світу - «Реал» та «Манчестер Сіті». Наразі намагається вивести на новий рівень команду зі столиці Андалусії.

У складі «Бетиса» - багато відомих гравців. Відомих у широкому понятті цього слова. Зокрема, кольори команди захищають Ектор Бельєрін, Марк Бартра, Іско, Вільям Карвалью, Хуанмі, Набіль Фекір.

Та що там казати, якщо один Пабло Форнальс, півзахисник «зелено-білих», оцінюється приблизно в стільки ж, як і всі футболісти нинішнього «Кривбаса» (близько 15 мільйонів євро).

У нинішнє трансферне вікно «Бетис» був дуже активним на ринку. Команду покинули дев'ять гравців. Найбільш відчутною втратою можна вважати переїзд до АПЛ Ріада, за якого «Кристал Пелас» виклав 14 мільйонів євро.

А загалом на продажах цього літа «Бетис» заробив понад 35 мільйонів.

А ось на придбання нових гравців витратили 22 мільйони. Однак трансферну кампанію «Бетиса» ще не завершено. Севільський клуб хоче орендувати у «Барси» Роке. Задивляються андалусійці і на форварда «Динамо» Ваната.

Нинішнього сезону підопічні Пеллегріні провели поки що лише один офіційний поєдинок. У дебютному турі нового чемпіонату Іспанії «Бетис» вдома розійшовся результативною нічиєю з «Жироною» - 1:1.

Незважаючи на підсумкову рівновагу, гра пройшла під акомпанемент підопічних чилійського Маестро. «Жироні» явно пощастило, що вдалося заробити хоча б очко.

Історія протистоянь

Досі єврокубкові шляхи суперників не перетиналися.

Прогноз

Суперник - гірше не вигадаєш. І при всій повазі до нашої команди, слід зазначити, що «Бетис» - «птах» іншого польоту. Це визнав і наставник криворіжців. Тож «Кривбас» буде аутсайдером цього протистояння.

Проте шанс на удачу, на диво, на характер у команди Вернидуба залишається. Коли андердогу втрачати вже нема чого, часом фаворити опиняються в прольоті. Ризикнемо припустити, що зустріч закінчиться внічию.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Понедєльник, Стецьков, Романчук, Дібанго, Бізімана, Вакулко, Кузик, Луньов, Соса, Аду

«Бетис»: Сілва, Перро, Льоренте, Бартра, Соболі, Рокко, Карвалью, Руїбаль, Хуанмі, Форнальс, Фекір.

22 серпня, четвер

Кривбас - Бетис
Кошице. «Кошицькая футбольная арена». 21:00
ТБ-трансляція на УПЛ ТБ
Арбітр: Арда Кардешлер (Туреччина)
КРИВБАС - БЕТИС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 серпня 2024, 12:28 41

Педріньо не відкидає варіант з отриманням українського громадянства

Коментарі