Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону. Змагання завершилися естафетою

До топ-3 увійшли команди Чернігівської області, Києва, Тернопільської області

7 серпня в Яворові в останній змагальний день чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок пройшла змішана естафета. З 15 команд реальне суперництво за призові місця було тільки між трьома, які, в підсумку, й поділили місця на подіумі.

Протягом трьох етапів лідирувала команда м. Київ-1. Юніорки Вікторія Хвостенко та Ірина Шевченко відстрілялися без штрафних кіл і першими передали естафету Івану Стеблині, в якого не надто задалася друга стрільба. А Данило Большой на останньому етапі поступився ходом і, зрештою, київська команда фінішувала другою, поступившись півхвилини переможцям - Чернігівській-1.

Юніорки з Чернігівщини почали менш потужно - Інна Антоненко передала Варварі Калиті естафету третьою, Варвара трішки на своєму етапі піднялася вгору. А вже мультимедаліст поточного чемпіонату Єгор Макаренко, а пізніше Володимир Аксюта, завдяки гарній швидкості й попри одне коло штрафу у кожного, зуміли вивести команду на вершину турнірного протоколу.

Родинна команда Тернопільської області, в складі якої рідні сестри Тетяна та Ірина Тарасюк, а також їх рідний брат Тарас разом з Миколою Грущаком рівно пройшли свої етапи на проміжній третій позиції і так бронзовими й фінішували. Щоправда, на відстані майже двох хвилин від переможців.

Варто також відмітити стрільбу команди Чернігівська-2 - це єдина команда, яка не заходила на штрафні кола. Але ходом по дистанції поступалася лідерам, тож закінчили вони змагання четвертими.

Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону

Змішана естафета

1. Чернігівська обл. - 1 (2) 1:05:52,3

2. м. Київ - 1 (2) +31,9

3. Тернопільська обл. (1) +1:50,9

Микола Степанов Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 серпня 2024, 12:28 43

Педріньо не відкидає варіант з отриманням українського громадянства