Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону. Відбулися другі спринти

Виграли гонки Іван Стебліна та Софія Пупенко

6 серпня в Яворові другими спринтами продовжився третій змагальний день чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок. Цікаво, що у порівнянні з першими спринтерськими гонками склад подіуму змінився на сто відсотків.

У юніорів участі в гонці не брав чемпіон першого змагального дня Єгор Макаренко, і за відсутності головного фаворита спортсмени потішили дуже гострою боротьбою за призові місця. Досить сказати, що відстань другого місця від першого склала менше чотирьох секунд. Саме стільки Микола Грущак програв Івану Стеблині. Причому Стеблина, який стартував пізніше і знав графік основного конкурента, блискуче відпрацював на останньому колі, вигравши там у Грущака десять секунд і компенсувавши один зайвий промах на вогневому рубежі.

Третій призер спринту, Дмитро Крюков, взагалі намотав чотири кола штрафу, а найкращої в гонці швидкості йому вистачило лише для третього місця з відставанням від переможця у 16 секунд.

У юніорок відпочивали усі призерки двох попередніх гонок, давши можливість посперечатись за медалі іншим учасницям чемпіонату. Слід відзначити доволі якісну стрільбу: усі три призерки спринту закрили по дев'ять з десяти мішеней. Тож доля нагород також вирішувалась на дистанції останнього кола.

На фінальні кілометри Софія Пупенко та Валерія Шичкіна йшли з майже однаковим графіком - їх розділяли лише півсекунди! Але, як і у гонці хлопців, більш пізній стартовий номер Софії зіграв на її користь: вона виграла ще 13 секунд і стала золотою медалісткою чемпіонату.

Боротьба за бронзу була ще білььш гострою: після другої стрільби фавориткою тут виглядала Ірина Тарасюк, яка стартувала першою та пройшла вогневі рубежі взагалі без штрафу! Однак на останньому колі її обійшли дві суперниці. У підсумку Марія Голоборода стала третьою, а ось Христині Рудій, попри вищу швидкість на дистанції, до подіуму не вистачило лише трьох секунд.

Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону

Спринт. Юніори

Спринт. Юніорки

Микола Степанов Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 серпня 2024, 12:28 43

Педріньо не відкидає варіант з отриманням українського громадянства