ХОЛОПОВ: «Хлопці мали велике бажання потрапити на чемпіонат світу»

Головний тренер чоловічої збірної України 3x3 поділився очікуваннями від виступу на ЧС U-23

Головний тренер чоловічої збірної України 3x3 Володимир Холопов поділився очікуваннями від виступу на чемпіонаті світу U-23:

- Наскільки неочікуваною, приємною новиною для вас стало потрапляння команди на чемпіонат світу?

- Потрапляння на чемпіонат світу - це вже успіх для нашої команди. По-перше, ми зробили крок вперед в Лізі націй в порівнянні з минулим роком. В цьому році змагання носили характер кваліфікації на світову першість. Враховуючи те, що зараз у нас в команді лише один гравець 2001 року народження, можна сказати, що в наступному році нам вдасться зберегти цю збірну і хлопці продовжать грати разом в Лізі націй, що дуже важливо.

У хлопців було велике бажання потрапити на чемпіонат світу. Але поки що, з того що я бачу, ситуація складається так, що у нас є три гравці, які грають за кордоном та мають контракти. Може статися так, що ми не зможемо розраховувати на всіх гравців, які досягали цього результату. В такому випадку, ми підключатимемо інших баскетболістів, які були в тому числі в обоймі збірної U-21.

Тож на даний момент ми розглядаємо три варіанти: перший - коли нам вдасться зібрати всіх, хто грав влітку, другий - нам вдасться зібрати частково всіх, і третій - це коли гравців, які виступають за кордоном, долучити на чемпіонат світу ми не зможемо. В понеділок стало відомо, що ми потрапили на чемпіонат світу, у вівторок ми повідомили в клуби, де грають наші баскетболісти з проханням дати відповідь до кінця тижня про те, чи відпустять клуби цих гравців. І за результатами цих відповідей, ми зрозуміємо, як побудувати план підготовки. Часу дуже-дуже мало і заміна одного-двох гравців, це вже абсолютно новий склад команди, з якою треба буде награвати все наново.

- Наскільки відчутно високим є рівень майбутнього турніру?

- Це дуже-дуже серйозний рівень, тут реально найкращі команди світу. Наприклад, збірна Німеччини U-23, це фактично їхня національна збірна, якій ми програли у відборі на чемпіонат Європи. Це хлопці, які гратимуть зі збірну Німеччину U-23. Це буде один з фаворитів турніру, але треба розуміти, що на чемпіонатах Європи та світу не буває слабких суперників. Сито відбору дуже жорстке, саме тому я кажу, що потрапляння на чемпіонат світу вже в певній мірі успіх для нас. Звичайно, ми ставитимемо завдання перед командою боротися за перемогу в кожному матчі, але турнір, на якому зіграють 20 кращих команд світу - це дуже високий рівень.

- Які враження від олімпійського баскетбольного турніру 3х3, які цікаві моменти ви для себе відзначили на цьому турнірі?

- Моє розуміння баскетболу 3х3 не змінилося - це непрогнозований вид спорту, де зазвичай грають приблизно рівні за класом команди і на підсумковий результат мають вплив додаткові фактори. Наприклад, латвійська збірна чудово розпочала виступ на олімпійському турнірі, всіх перемогла, а потім програла и стала лише четвертою. Тут завжди все дуже-дуже рівно та близько. Значення має кожна дрібниця, кожен вітерець, кожна втрата, кожне рішення - це ціна перемоги.

За підсумком успішних виступів в Лізі націй, здобула для себе місце серед найсильніших команд світу. Наша команда зіграє на чемпіонаті світу U-23, який з 11 по 15 вересня відбудеться в Улан-Баторі, Монголія.

Олексій Тіньков Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 серпня 2024, 09:28 4

Хірн очікує, що Ентоні поб'ється з Ф'юрі