Перша ракетка світу уникнув дискваліфікації за провалений допінг тест

У березні в організмі Янніка Сіннера знайшли клостебол

Перша ракетка світу Яннік Сіннер уникнув дискваліфікації за два провалених допінг-тести. Таке рішення ухвалило Міжнародне агентство із забезпечення чесності в тенісі (ITIA).

У березні Сіннер здав два позитивні тести на клостебол: спочатку - 10 березня під час Мастерса в Індіан-Веллсі, де він дійшов до півфіналу, потім - через вісім днів, у позазмагальний період. В обох випадках було зафіксовано низьку концентрацію речовини в організмі.

Розслідування виявило, що речовина потрапила в організм з вини одного з членів команди Сіннера. Той обробляв свої рани спреєм, до складу якого входив клостебол, і робив Сіннеру масаж. Це призвело до неусвідомленого трансдермального зараження італійського тенісиста.

ITIA дійшло висновку, що Сіннер не несе жодної відповідальності за потрапляння речовини в організм.

Сіннер буде позбавлений усіх призових (320 тисяч доларів) і рейтингових очок (400), які він заробив на Мастерсі в Індіан-Веллсі. Однак це не завадить йому зберегти звання першої ракетки світу: його перевага над Новаком Джоковичем зараз становить 2300 очок.

У 2016 році легендарна норвезька лижниця Тереза Йохауг отримала 18-місячну дискваліфікацію внаслідок позитивного тесту на ту саму речовину, клостебол. Результати іспанської фігуристки Лаури Баркеро на Олімпіаді-2022 були анульовані з тієї ж причини.

Олег Дідух Джерело: International Tennis Integrity Agency
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 серпня 2024, 00:55 5

Портал Score90 високо оцінює Вінісіуса Жуніора

Коментарі