Динамо – Зальцбурґ. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Остання перешкода на шляху до мрії і до майже 20 млн євро

21 серпня о 22.00 за київським часом на «Люблін Арені» в рамках першого матчу вирішального кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зустрінуться «Динамо» та «Зальцбург».

Динамо

Востаннє динамівці грали у груповому турнірі Ліги чемпіонів три роки тому. І ось зараз вони мають непогану можливість знову пробитися до найпрестижнішого єврокубкового турніру. Та й не тільки найпрестижнішого, а й найбагатшого. Лише попадання в основну сітку ЛЧ обіцяє його учаснику 19 мільйонів євро. Тож нашому віце-чемпіону є за що боротися.

У першому (для себе) раунді кваліфікації ЛЧ підопічні Олександра Шовковського не помітили сербський «Партизан»: розбили за сумою двох матчів 9:2.

З наступним суперником - шотландським «Рейнджерс» - довелося повозитися: нічия у Любліні 1:1 та перемога у Глазго 2:0.

І ось тепер належить битися з ще потужнішим колективом - завсідником єврокубків «Ред Булл Зальцбург».

Напередодні матчу проти австрійського віце-чемпіона динамівці провели черговий двобій чемпіонату країни. У Львові «біло-сині» здолали «Карпати» - 3:1.

В УПЛ кияни поки що провели два матчі, у яких набрали максимум балів.

18 серпня команда Шовковського провела у Львові тренування, а одразу після обіду вирушила до Любліна. Там футболісти після короткострокового відновлення продовжать безпосередню підготовку до першого матчу із «Зальцбургом».

У лазареті команди - Шепелєв, Дячук та Пономаренко.

Олександр Шовковський, головний тренер «Динамо»:

- Тримаючи в голові наш перший матч із «Зальцбургом» за вихід до основного етапу Ліги чемпіонів, у грі проти «Карпат» ми провели невелику ротацію складу, дали відпочити окремим гравцям, тим більше, що деякі з них мають невеликі проблеми. Тож у Львові у нас і був експериментальний склад.

Зальцбург

«Бики» вперше за останні десять сезонів не виграли чемпіонат Австрії. Минулого розіграшу австрійської Бундесліги «червоно-білі» поступилися чемпіонською короною «Штурму», фінішувавши на другій позиції.

Тому «Ред Буллу» довелося згадувати, як це - долати перешкоди на шляху до основного раунду ЛЧ.

Першим суперником «Зальцбурга» з кваліфікації чемпіонської Ліги був нідерландський «Твенте». Завзята гра завершилася підсумковою перемогою австрійців. Вдома вони перемогли 2:1, а на виїзді було зафіксовано видовищну нічию 3:3.

Впевнено стартували підопічні Лейндерса й на внутрішній арені. Спочатку вони у Кубку Австрії розбили «Дорнбірн» - 6:0. У чемпіонаті країни - також повний порядок: три перемоги із трьох. І перший рядок у таблиці.

«Зальцбург» по черзі переміг «Грацер», «Блау Вайсс» та ЛАСК.

У понеділок та вівторок «бики» тренувалися на своїй базі у секретному режимі, повідомляє клубна прес-служба. Лише легке регламентне тренування у Любліні напередодні гри австрійці проведуть у присутності журналістів.

У лазареті команди перед грою з «Динамо» багатолюдно. Під питанням участь у матчі одразу сімох виконавців: Камері, Фернандо (екс-гравець «Шахтаря»), Гвіндо, Моргалла, Гендрі, Такуму та Конате.

Пепейн Лейндерс, головний тренер «Зальцбурга»:

- Київське «Динамо»? Я жодної секунди не думав про матч з ним, вся моя увага була зосереджена на ЛАСК, тому що я повністю поважаю цю команду і те, який футбол вона демонструє. Усі наші футболісти прагнуть успіху. Ми хочемо стати командою, яка зможе обіграти будь-кого, включаючи найкращі команди світу. Цієї мети поки, звичайно, не досягнуто, але ми - божевільні хлопці із Зальцбурга. Загалом у нас був чудовий тиждень, а з понеділка всі наші думки будуть лише про матчі з «Динамо» у плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Історія протистоянь

Єврокубкові шляхи суперників перетнулися вперше. Але проти інших українських команд «Ред Булл» вже має досить тривалу історію «хвороби». Команда із Зальцбурга свого часу протистояла і «Шахтарю», і «Металісту». І за сумою двох зустрічей незмінно сильнішими виявлялися саме наші колективи. Чому б динамівцям не продовжити цю приємну тенденцію?

Прогноз

Генеральний директор «Зальцбурга» Штефан Райтер зазначив, що найголовніше для його команди в протистоянні з «Динамо» - те, що поєдинок-відповідь «Ред Булл» проведе вдома. Отже, у виїзному поєдинку «бики» не форсуватимуть події. Форсувати події мають номінальні господарі. Суперник у киян - дуже складний і досвідчений. Незважаючи на те, що середній вік австрійської команди більш ніж на два роки молодший за відповідний показник «Динамо». Припустимо, що гра навряд чи вийде яскравою. Але свої моменти створять обидві команди. На наш погляд, динамівці здобудуть перемогу з мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко, Кабаєв, Ярмоленко, Буяльський, Ванат

«Зальцбург»: Блазвіх, Дедіч, Пьонтковський, Байду, Терзіч, Бідструп, Гурна-Дуат, Чергорд, Нене, Кунфоло-Ео, Глух.

21 серпня, середа

Динамо - Зальцбург
Люблін. «Люблін Арена». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Cандро Шерер (Швейцарія)
ДИНАМО - ЗАЛЬЦБУРГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 серпня 2024, 19:14 0

Максим Прядун отримав статус вільного агента

Коментарі