Дебют Довбика, гольова помилка Миколенка та ігнорування Мудрика

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

На вихідних стартував перший тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Поперечка Довбика

«Рома» в гостях зіграла внічию із «Кальярі» - 0:0.

У першому таймі господарі володіли перевагою. Після перерви «вовки» вже домінували на полі.

Артем Довбик дебютував за «Рому» в офіційному матчі у стартовому складі. Український нападник провів на полі 90 хвилин і був замінений вже у компенсований час.

У першому таймі Артем був пасивним, як і вся «Рома». Довбик майже не торкався до м'яча. Біля воріт «Кальярі» не було зовсім гострих моментів. Середина поля гостей не працювала.

Після перерви Артем створив момент для Лоренцо Пеллегріні. Український нападник відтягнув за собою захисника та пропустив м'яч під удар італійському хавбеку. Удар Пеллегріні зі зручної позиції прийшовся прямо у руки воротарю «Кальярі».

Наприкінці гри Довбик мав найкращий шанс забити. Після навісу Пауло Дібали український нападник бив головою із декількох метрів, але влучив у поперечку. Український нападник добре обрав позицію, перевисів у повітрі суперника, але не вистачило точності.

Через декілька хвилин Артем наважився на удар із-за меж штрафного майданчика. Удар українця парирував перед собою Симоне Скуффет. Пеллегріні був першим на добиванні, але італійський півзахисник знаходився в офсайді. Тому гол був скасований навіть без участі відеоповтору.

Більшу частину матчу Артем Довбик знаходився в тіні. М'яч до українського нападника не доходив. В останній десятихвилинці мав два хороших моменти, але підвела реалізація. Артему не вистачало підтримки півзахисників. Він залишався на голодному пайку.

Маліновський вийшов у старті

«Дженоа» відібрав очки у чинного чемпіона Італії «Інтера» - 2:2.


Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

Господарі забили першими, але потім двічі пропустили. «Грифони» змогли врятуватися вже в доданий до матчу час.

Руслан Маліновський вийшов у старті та зіграв 71 хвилину у зустрічі. За проведений час український півзахисник був непомітним на полі. Маліновський більше працював на оборону. В атакувальних діях був пасивним. Тільки одного разу спробував пробити по воротах, але удар у Руслана відверто не вийшов.

Передгольова передача Зінченка

«Арсенал» переміг «Вулверхемптон» - 2:0.

«Каноніри» відправили по забитому м'ячу до воріт гостей у кожному з таймів.

Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі та провів на полі 68 хвилин. За проведений час український гравець записав на свій рахунок передгольову передачу. Зінченко взяв участь у першому забитому м'ячі. Зінченко віддав пас на Букайо Сака, який виконав гольову передачу на Кая Хаверца.

Зінченко брав активну участь у позиційних атаках команди Мікеля Артети. Українець був активним у роботі із м'ячем. В обороні перед Олександром суперник не ставив серйозних завдань. Коли Зінченко почав втомлюватися, його замінили.

Миколенко привіз гол

«Евертон» вдома поступився «Брайтону» - 0:3.

У першому таймі «чайки» забили один гол, а після перерви довели справу до розгрому.

Віталій Миколенко вийшов в основному складі «ірисок» та провів весь матч.


Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Миколенко

На старті поєдинку український захисник підчистив «п'ятачок» після удару у стійку форварда гостей Жоау Педру. На жаль, Миколенко став одним із винуватців першого голу. Янкуба Мінте дуже легко розібрався із Віталієм на фланзі в грі один в один. Український захисник програв у швидкості та силовій боротьбі. Гамбійський вінгер зробив дуже якісну передачу на Каору Мітому. Японцю залишалося із декількох метрів влучити у порожні ворота.

Вже в доданий до матчу час Сімон Адінгра легко втік від Миколенка на лівому фланзі. Але від 4-го голу «Евертон» врятував офсайд.

Дуже слабка гра від захисника збірної України. Із 6-ти єдиноборств Віталій виграв тільки 2. Жодного прострілу біля чужих воріт та всі 3 спроби обіграти суперника вийшли невдалими.

Передгольова та помилка Забарного

«Борнмут» в гостях поділив очки із «Ноттінгем Форест» - 1:1.

«Вишні» врятувалися від поразки за 4 хвилини до завершення основного часу матчу.

Ілля Забарний вийшов в основному складі та провів на полі весь матч. Український захисник став одним із винуватців пропущеного голу. Ілля висмикнувся зі своєї позиції, після чого залишився обіграним. Потім ще м'яч від його ноги зрикошетив до Морган Гіббс-Вайта. З ударом англійця із лінії штрафної Нету впорався, але першим на добиванні був Кріс Вуд, за якого мав відповідати саме Забарний. Дві помилки (програна боротьба та втрата гравця) та нещасний випадок (рикошет) зробили Іллю одним із винуватців пропущеного голу.

Забарний був дотичний до забитого голу своєї команди. Саме Ілля розпочав атаку, яка завершилася голом, коли він перевів м'яч на фланг.

В обороні колишній динамівець виглядав не дуже переконливо. Втрачав свою позицію. 8 втрат у контролі кажуть про проблеми під пресингом суперника. Програв 4 верхових єдиноборства із 6-ти. На хорошому рівні були тільки довгі передачі. На рахунку Іллі 10 лонгболів.

Циганков пропустив перший тур та Мудрик у запасі

«Жирона» в гостях розійшлася миром із «Бетісом» - 1:1. Віктор Циганков не потрапив до заявки каталонців через травму.


Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

«Реал» в гостях зіграв унічию із «Мальоркою» - 1:1. Андрій Лунін спостерігав за грою одноклубників із лави запасних.

«Брентфорд» здобув домашню перемогу над «Крістал Пелас» - 2:1. Єгор Ярмолюк провів весь матч у запасі.

«Челсі» на домашньому стадіоні поступився «Манчестер Сіті». Михайло Мудрик не отримав жодної ігрової хвилини у матчі.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 серпня 2024, 14:47 3

Зі збірною країни 404 зіграють Таїланд і В'єтнам