Ламін Ямал: його батьки, етнічна приналежність, особисте життя, зарплата

Розкриваємо деякі подробиці з життя молодого іспанського таланта…

Цього літа збірна Іспанії з футболу виборола свій четвертий в історії титул чемпіона Європи. Однією з найважливіших постатей у таборі "Червоної фурії" на турнірі в Німеччині був 17-річний вінгер Барселони Ламін Ямал, котрий став наймолодшим переможцем континентальної футбольної першості в історії.

Вперше на весь голос про Ламіна Ямала заговорили ще навесні минулого року, коли він у віці 15 років 9 місяців та 16 днів дебютував за Барселону в іспанській Ла Лізі. З того часу юний вінгер провів за каталонців 51 офіційний поєдинок у рамках всіх турнірів (7 голів, 9 асистів) та став чемпіоном Іспанії у сезоні-2022/23, проте загалом низка фактів з життя Ямала все ще далеко не так відома широкому футбольному загалу. Тому ми й відповімо на низку питань, аби ви дізналися про Ламіна значно більше…

Де народився та виріс Ламін Ямал?

Ламін Ямал (повне ім'я - Ламін Ямал Насрауї Ебана) народився 13 липня 2007 року у місті Есплугес-де-Льобрегат на північному сході Іспанії. Цей населений пункт входить до провінції Барселона у складі автономної спільноти Каталонія. Його населення, за оцінками на 2023 рік, становить трохи менше ніж 50 тисяч жителів.

Дитинство Ямала пройшло у робочому районі під назвою Рокафонда міста Матаро, яке також входить до складу автономної спільноти Каталонія. Також відомо, що родина Ламіна недовго проживала у Гранольєрсі - місті, яке розташоване в центральній частині Каталонії.

Згодом Ямал перебрався до Ла Масії, де почав займатися в академії Барселони - клубу, із яким має контракт зараз.

Хто батьки Ламіна Ямала?

Батьки Ламіна Ямала - Мунір Насрауї (батько) та Шейла Ебана (мати). Вони обидва є емігрантами з Африки, які прибули до Іспанії у пошуках кращого життя, не маючи на батьківщині серйозних матеріальних ресурсів та не маючи можливості гідно заробляти.

Відомо, що Мунір Насрауї є вихідцем із Марокко. У травні 2023 року у чоловіка в Іспанії виникли проблеми із законом, коли він напав на кандидата в мери міста Матаро Моніку Лору. Сутичка виникла на ґрунті різних політичних поглядів й завершилася тим, що батька Ламіна Ямала було звинувачено у заподіянні легких тілесних ушкоджень та порушенні громадського порядку. Згодом суд оштрафував чоловіка на 110 євро за першим звинуваченням та на 546 євро - за другим.

Батько Ламіна Ямала сповідує іслам. Навесні 2023 року в мережі з'явилося фото, на якому знято всю родину футболіста Барселони, і деякі її члени були одягнені у хіджаб або бурку, що допомогло журналістам зробити висновки про те, що у родині Ямала сповідують іслам. Цікаво, що сам Ламін поки що публічно не заявляв про свою релігійну приналежність, проте той факт, що він є релігійною людиною, не піддається сумніву, оскільки багато разів після забитих м'ячів Ямал вказував на небеса, висловлюючи подяку вищим силам.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ламін Ямал з батьком

З останніх новин, які збентежили Іспанію й стосувалися персони батька Ямала, не можна не згадати про те, що Мунір Насрауї нещодавно знову вляпався у неприємну ситуацію, яка ледь не коштувала йому життя. Чоловік посварився з кимось у місті Матар й отримав ножові поранення, через які опинився в лікарні і, як він сам згодом зізнався, був на межі життя та смерті.

Мати Ламіна Ямала - Шейла Ебана - родом з Екваторіальної Гвінеї. Жінка загалом веде досить закритий та спокійний спосіб життя, через що про неї відомо не так багато. Найімовірніше, Шейла, яка раніше працювала офіціантом у низці закладів в Каталонії, наразі є домогосподаркою. З пресою жінка воліє спілкуватися не так часто, хоча одного разу заявила, що возила Ямала на його історичну батьківщину: "Мій син - екваторіальний гвінеєць, звідси його прізвище Ебана. Коли він був дитиною, я возила його до Екваторіальної Гвінеї".

Про те, як познайомилися Мунір Насрауї та Шейла Ебана, нічого невідомо. Але це точно сталося в Іспанії, куди обидва емігранти приїхали у пошуках кращого життя. Відомо, що Мунір Насрауї намагався грати у футбол, проте стати професійним гравцем в нього не вийшло, після чого чоловікові довелося задовольнятися іншими роботами, аби заробляти на життя - зокрема, він працював на будівництві муляром.

Шлюб Муніра Насрауї та Шейли Ебана тривав лишень три роки, після чого вони оформили розлучення. Незважаючи на це, батьки завжди робили усе від них можливе, щоб їхній єдиний спільний син - Ламін Ямал - ніколи не відчував серйозних потреб у чомусь та міг реалізувати свою мрію стати футболістом.

Яка національність Ламіна Ямала?

Ламін Ямал має іспанське громадянство. З наймолодших років Ламін виступав за юнацькі збірні Іспанії, пройшовши через команди U-15 (6 матчів, 3 голи), U-16 (4 матчі, 1 гол), U-17 (10 матчів, 8 голів) та U-19 (1 матч). У 2023 році Ямал став найкращим бомбардиром чемпіонату Європи U-17, який проходив на полях Угорщини, хоча на цьому турнірі іспанці завершили свій шлях на стадії півфіналу, поступившись французам.

Дебютувати у національній збірній Іспанії Ямалу вдалося 8 вересня 2023 року у поєдинку кваліфікації на Євро-2024 проти збірної Грузії (7:1). Молодий вінгер у кінці першого тайму замінив травмованого Дані Ольмо, а на 74-й хвилині відзначився прем'єрним забитим м'ячем за "Червону фурію", встановивши на табло остаточний рахунок поєдинку.

На Євро-2024 Ямал зіграв у всіх семи поєдинках збірної Іспанії, відзначившись одним забитим м'ячем та одразу чотирма результативними передачами на партнерів, у тому числі й у фіналі - на Ніко Вільямса.

Чи є в Ламіна Ямала брати та/або сестри?

Мама Ямала має також двох молодших дітей, про яких сам Ламін, як і Шейла Ебана, говорять вкрай рідко.

Відомо лише, що молодшого брата Ламіна звати Кейн, а молодшу сестру футболіста Барселони та збірної Іспанії - Бараа.

Хто дівчина Ламіна Ямала?

Своє особисте життя Ламін Ямал певний час також вважав за краще тримати у максимальному секреті. Однак після перемоги іспанців на Євро-2024 вінгер Барселони фотографувався із симпатичною брюнеткою на ім'я Алекс Паділья. Якийсь час іспанські та світові ЗМІ активно дізнавалися про особистість дівчини та повідомляли своїм читачам цікаві подробиці її життя, але…

Наприкінці липня до преси потрапила несподівана інформація про те, що Ямал розлучився із Падільєю. Начебто причиною тому стала можлива зрада з боку дівчини. В ній вінгер Барселони запідозрив свою, вочевидь, тепер вже екс-обраницю після того, як до мережі потрапило відео однієї з онлайн-трансляцій у соціальній мережі. На ньому видно, як Паділья, перебуваючи у галасливій молодіжній компанії, сидить на колінах в іншого хлопця, а після того, як дівчина помічає, що потрапила до об'єктиву камери, починає кричати оператору: "Припини, ти мене занапастиш".

Після цього спільні фото із Падільєю зникли з соціальних мереж Ямала, й ЗМІ зробили висновок, що пара розпалася.

Яка зарплата у Ламіна Ямала в Барселоні?

Офіційної інформації про рівень заробітної плати Ламіна Ямала у Барселоні немає. Проте, за даними відомого та авторитетного у цій галузі порталу Capology, щорічний оклад молодого таланта у каталонському клубі становить 1,67 мільйони євро.

Після перемоги на Євро-2024 агент Ямала відомий португалець Жорже Мендеш докладає суттєвих зусиль для того, аби "вибити" для свого клієнта новий контракт з Барселоною на покращених умовах. Повідомлялося, що сторони зараз ведуть переговори про це, а президент каталонців Жоан Лапорта вже пообіцяв зробити усе можливе, щоб рівень окладу Ямала відповідав рівню зарплати гравця першої команди "блаугранас".

Крім того, у ЗМІ повідомлялося, що Ямал підписав особистий рекламний контракт із Adidas, за умовами якого за десять років співробітництва отримає близько 32 мільйонів євро.

Також сам Ямал розповідав журналістам, що на першу велику зарплату у Барселоні він допоміг придбати своїм родичам два будинки: один - для батьків, другий - для бабусі.

Текст: meta.ua/sport

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 серпня 2024, 22:26 3

Тренер «Челсі» не дав українцю ані хвилини на полі

Коментарі