Вольова перемога Динамо, лідерство Олександрії, вимучені три очки Шахтаря

Найцікавіші події третього туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

«Олександрія» здобула другу перемогу поспіль - цього разу над «Зорею» - і очолила турнірну таблицю. «Динамо» виграло у «Карпат», пропустивши вже на першій хвилині зустрічі. Перша перемога у сезоні в активі «Чорноморця»: над «Колосом».

Після ляпасу у попередньому турі, «Кривбас» переграв «Верес». «Шахтар» в непростому матчі мінімально здолав «Лівий берег».

«Кисень» туру

Після перемоги над «Колосом», прем'єрної для «Чорноморця» цього сезону, головний тренер «моряків» Олександр Бабич порівняв цю вікторію з ковтком свіжого повітря: «Це була така перемога, яка нам дасть ковток кисню, щоб подихати. Адже хлопці у попередніх матчах виконували все для того, щоби ми взяли очки. Але не вистачало зовсім небагато. Сьогодні вони виконали ще більше, ніж у попередньому поєдинку із «Зорею». Це дозволило досягти перемоги. Як то кажуть, забили на один м'яч більше, ніж суперник».

Скандал туру

На 61-й хвилині матчу «Ворскла» - «Оболонь» стався епізод, який визначив підсумкову перемогу господарів. Він же й став предметом критики головного тренера «пивоварів» Валерія Іващенка роботи суддівської бригади на чолі із Задираном. Мединський прострілив на Суханова, і той у боротьбі проти Гучека зумів завдати точного удару по воротах. Проте суддя взяття воріт Ісенка не зафіксував. А зафіксував гру рукою у форварда киян. Повтори не підтвердили правоту арбітра, давши зайвий привід Іващенку згадати Задирана та його братію незлим, тихим словом.

Штрафний туру

Капітан «Олександрії» Ковалець відзначився забитим м'ячем зі стандарту у грі проти «Зорі». Віддаючи належне в цьому епізоді Кирилу, все ж таки треба визнати, що йому допомогла відзначитися не стільки майстерність, скільки хитрість. Футболісти «Зорі», які розташувалися у стінці, вирішили, що м'яч буде відправлений у верхній кут. І дружно підстрибнули у момент удару. Але Ковалець відправив м'яч у нижній кут. Під стінкою. Турбаєвський виправити помилку своїх партнерів із захисту не зміг.

Кутовий туру

Як за нотами розіграли корнер футболісти «Інгульця» під завісу першого тайму гостьового матчу проти «Полісся». На подачу від кутового прапорця відгукнувся центральний захисник козаків Вілівальд, підключення якого до атаки стало сюрпризом для опонентів. А Володимир тим часом зіграв на випередження на ближній штанзі і влучно пробив головою під поперечину.

Матч туру

Здавалося б, що у поєдинку чинного віце-чемпіона й новачка УПЛ інтриги як такої бути не може за визначенням. Але якщо цей новачок - «Карпати», який, до речі, минулого туру розгромив ще одного нашого чинного призера «Кривбас», то вечір для динамівців переставав бути простим.

Господарі активно розпочали гру. І їхня активність була винагороджена. Вже на першій хвилині матчу Очеретько відкрив рахунок. Однак у середині тайму гості перехопили ініціативу, і Піхальонок зрівняв рахунок. А коли на початку другої половини зустрічі Ванат забив другий гол, стало зрозуміло, що львів'янам у цій грі вже нічого ловити. На останніх хвилинах зустрічі Ярмоленко забив третій гол своєї команди, знявши всі питання про переможця.

Цифра туру

ФК Динамо. Андрій Ярмоленко

Реалізувавши пенальті у матчі проти «Карпат», динамівець Ярмоленко довів особовий рахунок своїх забитих м'ячів в УПЛ до 108-ми. Андрій посідає чисте четверте місце в історичному реєстрі голеадорів нашого елітного дивізіону. Попереду - Ребров та Шацьких, у яких по 123 м'ячі, та Селезньов, на рахунку якого 117 точних ударів.

Уболівальники туру

Матч «Карпати» - «Динамо», що відбувся на львівському стадіоні «Україна», відвідали 6300 глядачів. Це, за даними офіційного сайту УПЛ. Якщо повірити цим цифрам на слово, можна зробити простий висновок: така кількість уболівальників - це рекорд для УПЛ часів війни проти рашистів.

Удар туру

ФК Динамо. Олександр Піхальонок

Динамівці відігралися у матчі проти «Карпат» після чудового дальнього удару у виконанні Піхальонка. На правому фланзі атаки динамівський новобранець отримав передачу від Волошина, і не доходячи до лінії штрафного майданчика, потужно вистрілив по воротах. Невеликий рикошет від захисника лише додав видовищності цьому голу.

Вилучення туру

Відразу дві червоні картки були пред'явлені у грі «Вереса» й «Кривбаса». У складі господарів «відзначився» захисник Сміян, який назбирав два «гірчичники» вже на 28 хвилині гри. А ось захисник гостей Романчук за грубий фол отримав пряму червону на початку другого тайму.

Реабілітація туру

Розгромна поразка в минулому турі від «Карпат», потім невдача у повторній єврокубковій зустрічі проти чеської «Вікторії» - настрій у «Кривбаса» напередодні матчу в Рівному був далеко не найкращим. Однак підопічні Юрія Вернидуба зуміли реабілітуватися й перервати чорну смугу: вони обіграли «Верес» із комфортною перевагою у рахунку - 2:0.

Гордість туру

Після матчу проти «Руха» головний тренер ЛНЗ Андрес Карраско заявив, що пишається своїми підопічними: «Ми мали дуже хорошу реакцію після того, як пропустили. Гра була дуже рівна, обидві команди мали моменти. Я дуже пишаюся командою, що вони не опустили руки, продовжили тиснути. Ми боролися до кінця і завдяки цьому здобули перемогу».

Подарунок туру

У день матчу проти «Лівого берега» головному тренеру «Шахтаря» Маріно Пушичу виповнилося 53 роки. Його команда дуже хотіла подарувати наставникові впевнену перемогу. Особливо після фіаско у попередньому турі. Але ледь не подарувала краватку: «гірники» довго і нудно намагалися зламати оборону «Лівого берега», але всі їхні спроби були марними. Поки у середині другого тайму Сікан не розпечатав ворота абсолютного дебютанта УПЛ.

Символічна збірна туру

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 серпня 2024, 14:44 0

Артем Козак продовжить кар'єру в команді Руслана Ротаня

Коментарі