ВЕРНИДУБ: «Лупашко сказав: Не заслужили на 1:3 від Динамо. А ми на 0:3...»

Наставник Кривбаса прокоментував гру не лише з Вересом, а й загалом

18 серпня відбувся матч 3-го туру УПЛ 2024/25 між командами Верес та Кривбас. Гра завершилася перемогою гостей із рахунком 2:0.

Після завершення зустрічі головний тренер криворізького клубу Юрій Вернидуб провів прес-конференцію:

- Найголовніше, що ми перемогли. Перемогли, взяли три бали. З трьох останніх ігор у нас дві перемоги і одна поразка у Львові, тому наразі це найголовніше. Я дуже хвилювався за цю гру. Знав, що вона буде важка, тому що «Верес» завжди дає бій усім суперникам. Навіть нещодавній поєдинок з «Динамо» показав, що вони могли і внічию зіграти. Зараз у нас є три дні, щоб знову відновитись.

Завтра залишаємось тут, у Рівному, потренуємось, відновимось, і після цього відправляємось до Кошице. За увесь час ми наїздили дуже багато, але для нас це теж школа така, щоб зрозуміти, як в той час коли у нас йде війна, проводити єврокубкові матчі. З «Бетісом», думаю, легко точно не буде, тим більше суперник у нас знову дуже класний. Зіграти з таким опонентом - це класно: перевірити себе і побачити, на що ми здатні.

- Суб'єктивне враження: можливо, ви по-іншому бачите, але прийнамні по матчам чемпіонату… Перші дві гри «Кривбас» створює значно більше, ніж забиває. Чому так?

- 100 відсотків. Я прочитав вчора інтерв'ю: «Динамо» обіграло «Карпати», і головний тренер львівʼян сказав, що вони не заслуговують на цей рахунок. А ми заслуговували на 0:3… Давайте так, 40 хвилин вони центр поля не переходили, ми не забили 3-4 моменти, не забили пенальті. Потім перша атака і 1:0. Встигли розіграти і начебто, знову момент, але не забиваємо, ще атака на наші ворота - 2:0. Ось і вся гра. Так, тяжко, багато нереалізованих моментів, ну це десь майстерність може.

В мене немає до хлопців питань і претензій, тому що вони роблять все що можуть. У нас футболісти - середній рівень, є трошки вище середнього рівня і ми граємо у футбол. Хочемо грати у футбол, у непоганий футбол, атакуючий футбол, але треба забивати. Поки що нам дуже важко дається забивати ці м'ячі.

- Пане Юрію, за три останні матчі ви пропустили шість голів. Чи є у вас претензії до захисників після сьогоднішнього матчу? Так, сьогодні «на нуль», але все ж.

- Зауваження завжди є. Але вони не тільки до захисників. Я розумію, що коли команда пропускає, це захисники і воротар, а коли забивають, то це нападники і лінія атаки. Я хочу, щоб ми могли разом і захищатися, і атакувати. Тому звинувачувати когось із захисників… Ніколи цього не робив і робити не буду. Вони всі люди, всі помиляються. Згадайте, як нам другий м'яч забила «Вікторія» за рахунку 1:1. Коли Олександр Романчук підслизнувся.

Хто думав, що таке станеться. Але він підслизнувся - Тимур Стецьков десь не зустрів, там де потрібно. Вже б фолив та заробляв штрафний, але він зупинився і ми пропустили. Це помилка, але ми розбираємо, говоримо з хлопцями. Найголовніше, над цим працювати і менше від гри до гри помилятися. Ми одне ціле, команда - родина «Кривбас», тому всі разом перемагаємо і програємо також разом.

- За серпень «Кривбас» проведе чимало офіційних матчів, включаючи «Вікторію» і також переїзди. Як ви вважаєте, чи команда фізично зможе впоратись з «Бетісом» в такому насиченому ритмі.

- Давайте порахуємо - 28 днів, 9 ігор. Ми 22 граємо з «Бетісом», потім 25 у Кривому Розі з «Інгульцем». Можете уявити де Кошице, і де Кривий Ріг. Ми приїдемо 24 серпня на потязі десь в 10-11 вечора, хлопці відпочинуть, потім ввечері трішки потренуємось і 25 вже гра. 26 знов чемодани зібрали і поїхали, нам аж в Іспанію добиратися. Потім з Іспанії знов назад до Кривого Рогу - грати вдома з «Шахтарем».

Дуже важко, але ми обрали цей шлях. І я ні в якому разі не кажу, що нам так важко, ні. Ми готувалися до цього з першого дня. Коли ми зібрались 20 червня, коли я їм сказав: «Що чогось досягти, як ми завоювали бронзу, це набагато легше, але треба ще потім це відстояти». Ми всі обрали цей шлях, тому повинні терпіти. Я думаю, вони міцні хлопці, все витримають.

Видео голов и обзор матча

Данііл Агарков Джерело: ФК Кривбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 серпня 2024, 20:30 33

Енцо Мареска розпочав сезон із поразки на власному полі