Пушич – без краватки, але не ображений. Шахтар обіграв Лівий Берег

«Гірники» зробили тренеру подарунок на день народження

«Шахтар» у попередньому турі відкрив рахунок своїм поразкам у нинішньому сезоні Української Премеьр-ліги. Нагадаємо, грає він на полі «Арени Лівий берег», яка є для нього номінально домашньою у внутрішніх турнірах цього сезону, програв «Поліссю» (0:1). Виходячи з цього, на майбутній поєдинок із повноправними господарями стадіону, що в передмісті Києва, плани в них були виключно переможні.

Здається, мріяли про три очки й «лелеки». Тим паче, що в нинішній кампанії УПЛ вони мали в пасиві три поразки в трьох матчах. Ба більше, підопічні 54-річного Віталія Первака ще не забили жодного голу в еліті.

...До 20-ї хвилини першого тайму гравці «Шахтаря» досягли ледь не тотального домінування на підступах до воріт «Лівого Берега». Однак моментами вони своїх шанувальників не тішили, зате їхні суперники створили дві хороші загрози володінням Різника. Спочатку Бондар самовіддано заблокував удар Сухоручка, а в продовження серії атак господарів Банада пробив головою в небезпечній близькості від правої стійки воріт «Шахтаря».

«Гірники» спробували додати в активності, але нічого не досягли. Вони, як і раніше, більше володіли м'ячем, організовували атаку за атакою, але загрози не створювали. Команда Маріно Пушича в 53-й день його народження діяла дуже академічно і беззубо. Хотіли подарувати тренеру краватку, а не перемогу? Це навряд. Однак на полі гравці «Шахтаря» нічого такого, що підтверджувало б їхні плани здобути перемогу, не являли. А розміреність у грі могла в кращому разі принести нічию.

Лише на 43-й хвилині зусиллями Сікана «гірники» створили перший більш-менш небезпечний момент біля воріт Механіва. Нападник у дотик пробив метрів із дев'яти, але м'яч пішов вище за ціль. Це було й усе, чим підопічні Пушича розродилися в першому таймі.

Незабаром після перерви міг забити Франьїч, але його удару з розвороту під час розіграшу кутового забракло сили та хитрості - голкіпер «Лівого Берега» зреагував. Через кілька хвилин після цього «гірники» змогли по-справжньому завестися і додати. Як наслідок, на 63-й хвилині їм вдалося досягти успіху. Гол зробили Педріньо та Сікан. Бразилець із лівого флангу прострілив у воротарський, звідки форвард у дотик пас замкнув. 0:1.

Гол подіяв на гостей заспокійливо. Вони продовжили домінувати, продовжили володіти м'ячем більше, ніж господарі, але робили це з менш високою активністю. За певну пасивність при творенні гравці «Шахтаря» могли поплатитися на 85-й хвилині, коли Сухоручко ідеально віддав пас Дідуху, але той не влучив у дальній кут воріт Різника.

1:0 - наставник «гірників» Пушич отримав на день народження подарунок у вигляді перемоги, зате залишився без краватки. Це боснійця навряд чи сильно засмутило.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур

Лівий Берег - Шахтар - 0:1

Сікан, 64

Дедух, 61, Соколов, 80, Сухоручко, 86, Синиця, 90, Банада, 90+2 - Егіналду, 90

Лівий Берег: Механів, Дударенко (Косовський, 90), Самар, Якимів, Соколов, Банада, Дедух (Сідней, 90), І.Когут (Галас, 72), Синиця, Співаков (Литовченко, 72), Сухоручко.

Запасні: Фастов, Сташків, Астахов, Семенов, Шаповал, Непейпієв.

Шахтар: Різник, Азаров, Франьїч, Бондар, Конопля, Криськів, Судаков, Бондаренко (Степаненко, 88), Кевін (Егіналду, 46, Педро Енріке, 78), Педріньо (Невертон, 90+4), Сікан (Траоре, 88).

Запасні: Твардовський, Фесюн, Грам, Глущенко, Фарина.

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Стадіон: «Арена Лівий берег»

ЛІВИЙ БЕРЕГ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Лівого Берега»: Галас - 5,5, Литовченко - 5,5, Сідней - б/о, Косовський - б/о.

Заміни «Шахтаря»: Егіналду - 6,0, Педро Енріке - 5,5, Степаненко - б/о, Траоре - б/о, Невертон - б/о.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 серпня 2024, 16:30 40

Після поразки від «Полісся» підопічним Маріно Пушича треба відновлювати своє реноме

Коментарі