Олександр КАРАВАЄВ: «Шовковський – дуже вимогливий тренер»

Захисник «Динамо» – про головного тренера «Динамо»

Захисник «Динамо» Київ Олександр Караваєв поділився своєю думкою стосовно головного тренера команди Олександра Шовковського:

- Як би ви описали Олександра Шовковського, як професіонала та людину?
- Дуже вимогливий. Приділяє багато уваги маленьким дрібницям. Умовно, як хто приймає мʼяч на тренуванні. Адже за гру може бути один момент і якщо ти не правильно приймеш мʼяч у штрафному суперника, ти не зможеш пробити. Плюс він як психолог-мотиватор. Може підказати щось і в грі, спрямувати твої думки на гру, допомогти прибрати зайве та сфокусуватися.

- Від Шовковського через екран віє спокоєм, нема кадрів, де він на когось кричить чи сперечається з арбітром. Він такий і є?
- Так, але іноді він може і вибухнути, якщо щось йде не так. Просто таких моментів мало, тож їх важко помітити. Він молодий тренер і в такій великій команді. Тут великий тиск і сподівання на результат. Тож він приділяє дуже багато аналізу психологічних моментів і правильному висловлюванню своїх емоцій.

- У минулому сезоні «Динамо» практично весь час було у ролі команди, що наздоганяє. Це вам заважало?
- Не скажу, що заважало, але, звісно, коли ти є лідером, ти розумієш, що маєш якийсь запас. Але коли наздоганяєш, це тисне.

- Але зараз зі старту сезону «Динамо» може взяти бика за роги.
- Все в наших руках і в голові. Якщо ми будемо все правильно робити і викладатися більше, ніж на 100%, та приділятимемо багато уваги дрібницям.

- У минулому сезоні і «Динамо», і «Шахтар» мали переконливі серії без поразок. У цьому сезоні теж все йтиме так само легко?
- З кожним роком стає дедалі важче. Навіть у такий важкий час зʼявляються клуби, які готові фінансувати та запрошувати футболістів. Те ж «Полісся», «Кривбас», «Карпати», «ЛНЗ». Та і загалом усі команди будуть по-особливому налаштовуватися і на «Динамо», і на «Шахтар». Я сам був у цій ролі і коли грав проти «Динамо», мені хотілося показати свої найкращі якості. Якщо не помиляюся, забив киянам 2 чи 3 голи.

Олег Дідух Джерело: УПЛ-ТБ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 серпня 2024, 07:00 7

У канадському Квебеку відбулось шоу за участю українського боксера