Захисник Карпат: «Програли Динамо 1:3, але дали бій»

Денис Мірошніченко – про один з центральних матчів туру

В центральному поєдинку третього туру чемпіонату УПЛ футболісти «Карпат» поступилися вдома київському «Динамо» - 1:3.

В розмові з кореспондентом Sport.ua захисник «Карпат» Денис Мірошніченко поділився враженнями про вчорашнє протистояння у Львові, розповів, що завадило господарям досягти позитивного результату:

- Незважаючи на поразку, я вважаю, що «Карпати» з кожним матчем додають. Тішить, що ми зуміли дати бій гранду українського футболу, з іншого боку, десь прикро, що за рахунку 1:2 не використали свої моменти.

- Суперництво «Карпат» з «Динамо» нагадувало катання на гойдалках.

- Мабуть, ще не вистачає сил всі 90 хвилин проводити, як кажуть, на одному подиху. Все ж, не треба забувати, що «Карпати» тільки вийшли до еліти, початок сезону, що змінився керманич, з'явилася велика група новобранців, яким потрібна адаптація, як і час для повного взаєморозуміння всій команді. До того ж, гравці ще перебувають не в однакових кондиціях.

- Одним з новачків «Карпат» став ти, але для тебе Львів - майже рідне місто.

- В мене - окрема історія. Свого часу я провів у Львові шість сезонів, саме тут проходило моє становлення, як футболіста. Звісно, я дуже вдячний за все львівському клубу. Завжди відчував підтримку місцевих вболівальників. І після повернення до Львова відчув, що відношення до мене фанів не змінилося. Приємно й це додає наснаги. Тому мені, справді, часу для адаптації не було потрібно, але з іншого боку, слід було доводити, що я в «Карпатах» чужого місця не займаю. В «Карпатах» немає недоторканих.

- Ви не дуже зарано забили гол у ворота «Динамо»? Адже потім довелося довго оборонятися.

- Що зараз загадувати, маємо те, що маємо. Так вже склалися пазли. Мабуть, нам справді, бракувало сміливості після того, як відкрили рахунок, надто багато дозволяли супернику біля своїх володінь. Не виключаю, що десь й не поталанило, згадуючи гол Піхальонка після рикошету. Хоча те, що гості створили більше загроз - факт. Краще кияни користувалися й нашими помилками, коли вийшли вперед й в епізоді з призначенням пенальті на Ярмоленку.

- Як вам дії киян у цьому матчі?

- Мені десь некоректно давати оцінку діям киян. Тому краще буду говорити про «Карпати». Пропустивши вдруге, ситуація змушувала нас додати обертів. За підтримки вболівальників це вдалося зробити. На користь пішли й заміни. Ще треба переглянути епізод, чи не тягнуло падіння Очеретька в штрафному майданчику на призначення пенальті у ворота гостей, прикро, що не забив з вигідної позиції Стеніо. Ще є над чим працювати, але, переконаний, що ми діємо все злагодженіше.

- Тоді наостанок, про що ви так жваво розмовляли з Ярмоленком відразу після фінального свистка?

- Ми давні знайомі, адже наші шляхи неодноразово перетиналися. Поділилися останніми новинами, обмінялися побажаннями. Дуже кортить, щоб динамівці якомога довше протрималися в Лізі чемпіонів, а в «Карпат» - свої плани. Треба завойовувати чільні позиції на внутрішній арені.

Раніше тренер «Карпат» Владислав Лупашко оцінив поразку від «Динамо» на своєму полі з рахунком 1:3.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 серпня 2024, 20:10 24

Кияни виграли в УПЛ та готуються до ЛЧ