Швидкий пропущений не завадив. Динамо переграло Карпати у Львові

Вольова перемога команди Шовковського поміж раундами кваліфікації Ліги чемпіонів

Жоден тур української Прем'єр-ліги в сучасних реаліях не може обійтись без того, аби якась пара команд не зіграла центральний матч із дійсно привабливою афішою. У контексті третього раунду національної першості цими колективами були львівські «Карпати» та київське «Динамо», які своєю зустріччю на легендарному стадіоні «Україна» змусили досвідчених уболівальників пригадувати яскраві моменти з історії стосунків цих двох великих клубів.

Хоча в цьому сезоні «зелено-білі» тільки відзначають своє повернення до «елітного» дивізіону, тоді як «біло-сині» вирішують завдання на найвищому рівні в кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. І саме це було важливим контекстом для цього двобою, бо тиждень тому саме на цій арені прогорів інший наш єврокубковий боєць - криворізький «Кривбас» (0:3). «Динамо», певна річ, наслідувати цей поганий приклад не виявляло особливого бажання.

У Львові на «Україну» ходять неначе до театру, а в театрі, як відомо, не можна запізнюватись на виставу за будь-яких умов. Хто запізнився саме на цю гру - проґавив усе. «Карпати» забили на 42 секунді, коли в центрі штрафного залишили без нагляду Очеретька під час прострілу Підлепенця з правого флангу. На жаль, для фанатів львів'ян, це був лише поодинокий, але дуже яскравий спалах.

Далі «Динамо» прокинулось і просто робило свою справу в позиційних атаках за повного контролю м'яча, тоді як суперники нічого не могли цьому заподіяти, бо банально стомились ще до перерви від монотонного бігу без м'яча в ногах. На перший план у киян при цьому вийшов Піхальонок із своїми гарматними пострілами з дистанції й саме таким чином гості відігрались на 23 хвилині. Ще й рикошет від захисника трохи їм допоміг.

Насправді, перевага «Динамо» була настільки добре відчутна, що ті 1:1 станом на завершення першого тайму виглядали суто тимчасовим явищем. Питання радше стояло, коли команда Владислава Лупашка таки не зможе стримати суперників і припуститься хиби. Сталось це відносно швидко, бо з'явився Шапаренко й свіжими думками створив на 58 хвилині момент для удару з правого флангу штрафного, після помилки «Карпат» під час виходу до атаки.

І от тільки коли насправді в атмосфері з'явилось прикре відчуття втрати можливості здобути очки в цій грі, от тоді «леви» знову прокинулись. Почали рухати м'яч у атаці, мали гольові моменти, так само свіжий Стеніо відпрацював свою заміну на повну. Однак «зелено-білі» не забили. У рамках правил, у будь-якому випадку, бо удар Устименка на 81 хвилині таки знайшов сітку воріт, але з офсайду.

Коли ж уже залишались лічені хвилини до завершення основного часу, то «Карпати» так само відкривались у бажанні йти вперед, але на цьому їх підловили, і зусиллями Ваната та Ярмоленка, а також фолу Кемкіна на лівому фланзі власного штрафного проти Андрія «Динамо» заробило пенальті, після чого найдосвідченіший футболіст на полі поставив масну крапку.

Наступними вихідними львівські «Карпати» гратимуть на виїзді проти черкаського ЛНЗ, а посеред тижня зіграють удома проти одеського «Чорноморця» в Кубку України. Київське «Динамо» натомість посеред тижня проведе перший матч дуелі проти австрійського «Зальцбурга» в кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА.

Наші оцінки:

«Карпати» (заміни): Кузик - 6,0, Стеніо - 7,0, Устименко - 6,5, Шах - 6,0, Педросу - б/о.

«Динамо» Київ (заміни): Шапаренко - 8,0, Брагару - 6,0, Ярмоленко - 6,5, Михайленко - б/о, Малиш - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Карпати» - «Динамо Київ» - 1:3

Голи: Очеретько, 1 - Піхальонок, 23, Ванат, 58, Ярмоленко, 90+2

Попередження: Очеретько, 79

«Карпати»: Кемкін - Мірошніченко, Бабогло, Адамюк (Педросо, 90+1), Полегенько - Очеретько, Альварес, Чачуа (Шах, 63) - Костенко (Кузик, 46), Ігор (Устименко, 63), Підлепенець (Занетті, 63).

«Динамо» Київ: Бущан - Вівчаренко, Михавко, Біловар, Тимчик (Малиш, 90+3) - Лонвейк (Шапаренко, 46), Андрієвський (Михайленко, 82), Піхальонок - Кабаєв (Брагару, 73), Ванат, Волошин (Ярмоленко, 73).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Україна» (Львів).

Удари (у площину): 5 (3) - 9 (4)
Кутові: 6 - 3
Офсайди: 1 - 1.

КАРПАТИ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 серпня 2024, 20:26 10

Фрагменти матчу чемпіонату України

Коментарі